Κυριάκος Μητσοτάκης - Live η ομιλία στη ΔΕΘ: Αυξάνονται 2 εκατ. συντάξεις και ο κατώτατος μισθός, καταργείται το τέλος επιτηδεύματος

Σε εξέλιξη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο, στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη. Μια ομιλία, κατά την οποία ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων ανακοινώνει μέτρα και παρεμβάσεις για την αύξηση μισθών και εισοδημάτων.

Γιατρούς, αστυνομικούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες αλλά και δημόσιους υπαλλήλους αφορούν μεταξύ άλλων τα όσα ανακοινώνει απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

«Περάσαμε δοκιμασίες πολλές και διαφορετικές. Εμπόδια ωστόσο που μας έκαναν πιο δυνατούς. Είμαι αποφασισμένος να τιμήσω ξανά την εμπιστοσύνη σας» είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

«Η Ελλάδα αλλάζει χρόνο με το χρόνο. Πέρσι από το ίδιο βήμα δεσμευόμουν ότι θα ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα και την πετύχαμε» είπε ο πρωθυπουργός. «Υποσχέθηκα περισσότερους εκπαιδευτικούς και πράγματι έγινε. Είπα ότι θα δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας με καλύτερους μισθούς. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Εργάνης. Αυξήσαμε το ποσό των εφημεριών των γιατρών…» είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για όσους μιλούν για την «κατάρα της δεύτερης τετραετίες» είπε ότι τα γεγονότα τους διαψεύδουν.

Ο «οδικός χάρτης προς το μέλλον» και οι 9 προκλήσεις

«Οδικό χάρτη», έτσι χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις σημερινές εξαγγελίες του στη ΔΕΘ. Όπως είπε, άλλες ήταν οι ανάγκες του 2019 με μια οικονομία να παλεύει να βγει από την εντατική και άλλες είναι οι παρούσες. Το ζητούμενο είναι η ένταση της Ανάπτυξης και η ισόρροπη κατανομή της.

Οι 9 προκλήσεις:

1. Η σύζευξη της εθνικής ανάπτυξης με την άνοδο των εισοδημάτων των πολιτών

2. Η αύξηση της απασχόλησης ιδίως στις γυναίκες και τους νέους

3. Η ανάγκη να βελτιώσουμε την παραγωγική και τεχνολογική ωριμότητα στην εργασία

4. Η ακόμα ταχύτερη και δικαιότερη πράσινη μετάβαση

5. Η μείωση των παρενεργειών μια γρήγορης ανάπτυξης

6. Οργάνωση του δημοσίου χώρου

7. Αποτελεσματικότερη διαχείριση του δημογραφικού

8. Η κλιματική κρίση

9 Το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο που έχει θέσει η ΕΕ στις χώρες μέλη να έχουν υποχρέωση να παράγουν πλεονάσματα.

Οι παρεμβάσεις που ανακοινώνει ο πρωθυπουργός, στοχεύουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η συνεχιζόμενη ακρίβεια, στη στήριξη των ευπαθών ομάδων, των νέων και της οικογένειας σε κατηγορίες όπως οι ένστολοι και οι αγρότες αλλά και στην ενίσχυση των υπηρεσιών του Ε.Σ.Υ..

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ