Λουτρό αίματος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 47 νεκροί και 206 τραυματίες από ρωσικό χτύπημα στην Πολτάβα - Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών ΝΕΟΤΕΡΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ: Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί υπάρχουν 49 νεκροί και τουλάχιστον 219 τραυματίες. Όπλα, πυραύλους και συστήματα αεράμυνας ζητά άμεσα ο Ζελένσκι και μιλά για ρωσικά αποβράσματα.

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από το σημερινό πλήγμα της Ρωσίας στην πόλη Πολτάβα αυξήθηκε σε 47, ενώ οι τραυματίες ανήλθαν στους 206.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δύο ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν μια εκπαιδευτική εγκατάσταση και ένα κοντινό νοσοκομείο σε κεντρική περιοχή της Ουκρανίας, στην περιοχή Πολτάβα.

Ο ανταποκριτής του ΕΡΤΝews στο Κίεβο, Κώστας Ονισένκο ανέφερε ότι το πλήγμα έγινε σε στρατιωτική σχολή και σύμφωνα όσα γίνονται γνωστά πάρα πολλά άτομα είναι κάτω από τα χαλάσματα και ενδεχομένως ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες.

«Ένα από τα κτίρια του Ινστιτούτου Επικοινωνιών καταστράφηκε εν μέρει. Οι άνθρωποι βρέθηκαν κάτω από τα ερείπια. Πολλοί σώθηκαν», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, χτύπησε η σειρήνα και όσοι ήταν στο κτήριο έπρεπε να το εκκενώσουν όμως δεν πρόλαβαν γιατί η ταχύτητα των βαλλιστικών πυραύλων είναι πάρα πολύ υψηλή.

Κατά το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, το πλήγμα συνέβη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός ειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων. «Συνέβη την ώρα που οι άνθρωποι πήγαιναν προς το υπόγειο καταφύγιο», τόνισε.

«Χάρη στο συντονισμένο έργο των διασωστών και των γιατρών, διασώθηκαν 25 άτομα, 11 από τα οποία απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια, οι διασώστες συνεχίζουν αυτή τη στιγμή το έργο τους», πρόσθεσε το υπουργείο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι διέταξε «πλήρη και άμεση έρευνα» για το τι συνέβη.

Ουκρανοί στρατιωτικοί μπλόγκερ, από την πλευρά τους, ισχυρίστηκαν ότι οι πύραυλοι είχαν στόχο μια επίσημη υπαίθρια στρατιωτική τελετή.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας υποσχέθηκε ότι η Ρωσία θα λογοδοτήσει και κάλεσε για άλλη μια φορά τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου να παραδώσουν επειγόντως περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας και να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπάει βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

https://www.ertnews.gr/

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ