Beauté την Κυριακή: Πώς να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά σου

Ενέδωσες στον πειρασμό να κόψεις τα μαλλιά σου πολύ κοντά και τώρα που θέλεις να τα δεις ξανά μακριά, αισθάνεσαι πως αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετό καιρό. Αν αναρωτιέσαι αν υπάρχει τρόπος να επιταχύνεις την ανάπτυξή τους, εδώ θα βρεις τι λειτουργεί πραγματικά και τι όχι.

Η ανάπτυξη των μαλλιών εξαρτάται από τον τρόπο ζωής

Οι hair experts συμφωνούν ότι πολλά εξαρτώνται από τον τρόπο ζωής και τη γενετική. Κατά μέσο όρο, τα μαλλιά μεγαλώνουν περίπου 1,3 cm το μήνα. Αυτό ισοδυναμεί με 15 εκατοστά το χρόνο, αν και η ανάπτυξη μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Στη συνέχεια, η ανάπτυξη της τρίχας έχει τέσσερις φάσεις: αναγενή (ανάπτυξη), καταγονική (μετάβαση), τελογόνο (ανάπαυση) και εξωογόνο (απώλεια). Ολόκληρος ο κύκλος μπορεί να διαρκέσει έως και επτά χρόνια, αλλά κάθε μεμονωμένο ωοθυλάκιο υφίσταται τον δικό του ανεξάρτητο κύκλο. Υπάρχουν όμως «θαυματουργές» θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν πιο γρήγορα;

Λειτουργούν οι «θαυματουργές» θεραπείες;

Η λέξη «θαύμα» είναι υπερβολή. Πρέπει πάντα να δίνεις προσοχή στις θεραπείες που υπόσχονται να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου μέσα σε μια νύχτα. Σίγουρα υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες, αλλά οποιαδήποτε λύση χρειάζεται χρόνο για να δράσει και να αποκαλύψει τα αποτελέσματά της.

Χάνεις πολλά μαλλιά;

Εάν χάνεις επίσης πολλά μαλλιά, ίσως πρέπει να καταλάβεις γιατί. Παράγοντες όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ και οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής, δεδομένου ότι οι θύλακες των τριχών στερούνται θρεπτικών συστατικών.

Πώς να κάνεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν πιο γρήγορα

Γενικά, όσο πιο υγιής είσαι, τόσο πιο υγιή θα είναι και τα μαλλιά σου. Επομένως, αντί να στραφείς αποκλειστικά σε προϊόντα περιποίησης, είναι σημαντικό να βελτιώσεις τον τρόπο ζωής σου. Ακολούσησε μια ισορροπημένη διατροφή: Τα μαλλιά αποτελούνται από 97% πρωτεΐνη, επομένως χρειάζονται επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων και νερού, καθώς και τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Για να εξασφαλίσετε ότι τα μαλλιά σας λαμβάνουν αρκετή ενέργεια για ανάπτυξη, συμπεριλάβετε επίσης μια μερίδα σύνθετων υδατανθράκων με κάθε γεύμα . Για παράδειγμα, καστανό ρύζι, τοστ ολικής αλέσεως, πατάτες με φλούδα ή πλιγούρι βρώμης.

jenny.gr