Forestival: Οι ήχοι και οι διαδρομές του δάσους για πρώτη φορά προσβάσιμα και σε ΑμεΑ

Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα στο Μικρόκαστρο Βοΐου (χώρος Fiesta Voio), διεξάγεται το φεστιβάλ του δάσους “Forestival”.

Πρόκειται για μία ετήσια εκδήλωση που συγκεντρώνει, φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, ερευνητές, startuppers και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ώστε να συζητήσουν, να συνεργαστούν και να διαμορφώσουν τις εξελίξεις και τις καινοτομίες του μέλλοντος στην αειφόρο διαχείριση των δασών και του περιβάλλοντος, η οποία μετασχηματίζεται καθημερινά λόγω της κλιματικής κρίσης.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περίπτερα ξυλωδών και μη ξυλωδών δασικών προϊόντων, αναρρίχηση σε δέντρα, προσανατολισμό δάσους, πρωτότυπα παιχνίδια, εκπαιδευτικά εργαστήρια, γαστρονομία, καθώς και συναυλίες έντεχνου & ροκ.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Τσίμπλινα, δασολόγο και πρόεδρο πρότυπου δάσους δυτικής Μακεδονίας, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία να ακούσουν τους ήχους των φυτών και των δέντρων με ειδικό εξοπλισμό, αλλά και να συμμετάσχουν σε forest therapy / δασοθεραπεία, forest bathing, mindfulness-meditation-flexibility-yoga.

Ακόμη, γίνεται πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του Joelette, του ειδικού αμαξιδίου Α.Μ.Ε.Α. για ορειβατικά μονοπάτια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ