Καιρός: Από αύριο Φθινόπωρο με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς – Έντονα φαινόμενα στην Πελοπόννησο

Φθινόπωρο αναμένεται να «μυρίσει» από αύριο, Πέμπτη (28.08.24) και για τις επόμενες ημέρες, καθώς ο καιρός αλλάζει, με βροχές, καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει, ακόμη και κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός θα θυμίζει φθινόπωρο από αύριο έως και την προσεχή Κυριακή (01.09.24), όταν κάνει ποδαρικό ο Σεπτέμβριος. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς.

«Με τον άστατο καιρό να κυριαρχεί, θα οδηγηθούμε προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ και ο υδράργυρος θα βρεθεί σταδιακά σε φθινοπωρινή τροχιά», σημείωσε σήμερα, Τετάρτη ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την αλλαγή του καιρού θα επηρεαστεί και η Αττική αύριο, όπου η αστάθεια θα είναι έντονη, ενώ δεν αναμένεται να πέσουν και βροχές σε τοπικό επίπεδο.

Τα φαινόμενα θα δυναμώσουν το διήμερο Παρασκευής – Σαββάτου ειδικά στην Πελοπόννησο, όπου ο καιρός αναμένεται βαρύς, ενώ δεν αποκλείεται να πέσει εκεί μεγάλος όγκος βροχής.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα υποχωρήσουν σταδιακά από την Κυριακή.

https://www.newsit.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ