Στη φυλακή για επίθεση σε αστυνομικούς – Τους εκφόβιζε ότι γνωρίζει γνωστούς βαρυποινίτες

Λάρισα

Ένας έλεγχος αστυνομικών σε άνδρα σε χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κατέληξε σε επεισοδιακή σύλληψη με απειλές και εκδορές σε βάρος των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν για άνδρα που δημιουργούσε προβλήματα σε θαμώνες καταστήματος και μόλις πήγαν να τον ελέγξουν ο κατηγορούμενος αντιστάθηκε, βρίζοντας τους, απειλώντας την σωματική τους ακεραιότητα και επισημαίνοντας ονόματα γνωστών βαρυποινιτών με τους οποίους είχε κάνει φυλακή όπως τον Αλκετ Ριζάι.

Όταν μάλιστα επιχείρησαν να τον προσαγάγουν για εξακρίβωση στοιχείων καθώς δεν είχε κανένα στοιχείο ταυτοποίησης μαζί του, ο κατηγορούμενος προξένησε εκδορές στα χέρια της αστυνομικού όπως κατέθεσε η ίδια χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος είχε εκτίσει πολυετή ποινή φυλάκισης στο παρελθόν και είχε απελαθεί από τη χώρα μας περισσότερες από δέκα φορές. Παρόλα αυτά επέμενε να την επισκέπτεται αν και χθες βρέθηκε τελικά ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε ότι τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, και τόνισε πως οι αστυνομικοί «τα έβγαλαν από το μυαλό τους». Ανέφερε πως στην περιοχή βρισκόταν για δουλειά.

Τελικά το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών και δέκα ημερών για βία κατά υπαλλήλων και άλλες συναφείς πράξεις. Ο άνδρας στη συνέχεια οδηγήθηκε από το Δικαστικό Μέγαρο σε Κέντρο Κράτησης καθώς το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή να μην ανασταλεί και η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

https://www.larissanet.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ