US Open: Πρόωρος αποκλεισμός και για τον Τσιτσιπά – Hττήθηκε από τον Κοκκινάκη

Μετά τη Μαρία Σάκκαρη πρόωρο αντίο στο US Open είπε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Νο 11 στην παγκόσμια κατάταξη, ηττήθηκε την Τρίτη με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 3-6, 5-7) από τον Ελληνοαυστραλό Θανάση Κοκκινάκη (Νο 86), κι έτσι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του μονού στο εν λόγω grand slam.

Ο Τσιτσιπάς θ’ αγωνιστεί τώρα στο μεικτό του US Open μαζί με την Πάολα Μπαντόσα απέναντι στο ζευγάρι των Σαντιάγκο Γκονσάλες και Γκιουλιάνα Όλμος από το Μεξικό.

Έχασε το πρώτο σετ ο Στέφανος

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε από νωρίς να κυνηγά τον Θανάση Κοκκινάκη στα games.

Κι αυτό γιατί δέχτηκε break με το… καλημέρα από τον αντίπαλό του, ο οποίος υπερασπιζόμενος το σερβίς του έκανε το 2-0.

Εν συνεχεία ο Τσιτσιπάς περίμενε την ευκαιρία του για να πάρει το σερβίς του πίσω, η οποία του παρουσιάστηκε στο 8o game, όπου κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4. Μάλιστα ακολούθως πήρε για πρώτη φορά την πρωτοπορία στα games (5-4).

Με τον Κοκκινάκη να υπερασπίζεται το σερβίς του είχαμε νέα ισοπαλία στο ματς (5-5), πριν οι δύο τενίστες λύσουν τελικά τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ (6-6).

Εκεί ο Κοκκινάκης πήρε προβάδισμα με 6-1 και παρά την προσπάθεια του Στέφανου, ο οποίος με ένα ντεμαράζ μείωσε σε 6-5, κατάφερε να βρει τον έβδομο κερδισμένο πόντο που του χάρισε το πρώτο σετ.

Ισοφάρισε ο Τσιτσιπάς

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας άρχισε με break το δεύτερο σετ, ωστόσο ήρθε άμεσα η απάντηση από τον Ελληνοαυστραλό, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1.

Ακολούθως οι δύο τενίστες, είτε εύκολα είτε δύσκολα, κράτησαν το σερβίς τους, με το σκορ στα games να φτάνει στο 4-4 και τα πάντα να δείχνουν σε απόλυτη ισορροπία στο σετ.

Σε εκείνο το σημείο πάντως ο Τσιτσιπάς βρήκε το πολυπόθητο break, που έψαχνε και έκανε το 5-4, για να κλείσει εν τέλει το σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με 6-4.

Νέο προβάδισμα Κοκκινάκη

Στην αρχή του τρίτου σετ ο Τσιτσιπάς φαινόταν πιο φρέσκος από τον αντίπαλό του, ωστόσο τα αναξιοποίητα break points τού στέρησαν την ευκαιρία για κάποιο break.

Έτσι ο Κοκκινάκης, ανεβάζοντας την απόδοσή του στην τελική ευθεία του σετ, κατάφερε να σπάσει αυτός το σερβίς του Στέφανου, κάνοντας το 6-3 με συνολικά τρία συνεχόμενα κερδισμένα games.

Έτσι ο Ελληνοαυστραλός πήρε εκ νέου το προβάδισμα στα σετ με 2-1, βάζοντας δύσκολα στον «Tsitsifast».

Τρίτωσε το κακό για τον Τσιτσιπά

Στο τέταρτο σετ τα πάντα έμοιαζαν να είναι σε απόλυτη ισορροπία και ο Τσιτσιπάς έδειχνε ικανός να κάνει το 2-2.

Ο Στέφανος προηγήθηκε με 5-4, ωστόσο σε εκείνο το σημείο έχασε τη συγκέντρωσή του και το… πλήρωσε.

Ο Κοκκινάκης, όχι μόνο ισοφάρισε σε 5-5, αλλά, κάνοντας break, πήρε το προβάδισμα με 6-5, σερβίροντας στη συνέχεια αυτός για το έβδομο game, που θα του έδινε το ματς και παράλληλα τη νίκη.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε την προσπάθειά του για να στείλει το σετ στο τάι μπρέικ με winner, ωστόσο στη συνέχεια δέχτηκε τέσσερις σερί πόντους κι έτσι είδε τον αντίπαλό του να κάνει το 7-5 και να πανηγυρίζει μία παλικαρίσια νίκη-πρόκριση.

https://www.zougla.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ