Ημερίδα για σεξουαλικά δικαιώματα και σεξουαλική υγεία

Η ΑμΚΕ «Ηλύσια» ανακοινώνει την υλοποίηση Ημερίδας με τίτλο «ΔΙΚΑΙΟΥ-ΣΕΞ: ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ = ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ», την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 6:30 μ.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού – Ολυμπισμού «Κωστής Παλαμάς», επί της οδού Γερμανού 30, έναντι Ρωμαϊκού Ωδείου, στην Πάτρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας και έχει ως σκοπό την προώθηση των σεξουαλικών δικαιωμάτων και την προαγωγή της σεξουαλικής υγείας. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, επιδιώκουμε την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, την ενημέρωση για τη σεξουαλική υγεία και τα σεξουαλικά δικαιώματα.

Σε μια εποχή́ όπου τα ζητήματα της σεξουαλικότητας, της σεξουαλικής υγείας και των σεξουαλικών δικαιωμάτων παραμένουν ταμπού́ και συχνά́ παραμελούνται ή σιωπαίνονται, η συγκεκριμένη ημερίδα καθίσταται αναγκαία για την προώθηση της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης. Η σεξουαλική́ υγεία συνιστά́ σημαντική́ διάσταση της συνολικής ευημερίας του ατόμου και η προαγωγή́ της είναι ζωτικής σημασίας για τη ενίσχυση της ποιότητας ζωής και τη δημιουργία μιας υγιούς και ισότιμης κοινωνίας. 

Η ημερίδα απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση. Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν με ομιλία ο κ. Ξένος Αναστάσιος, Δικηγόρος, η κα. Ακινόσογλου Καρολίνα, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικού Τμήματος, Πανεπιστημίου Πατρών, ο κ. Τσιτσάρας Νικόλαος, Ειδικός Νευρολόγος ΜD και η κα. Φαλτσέτα Μαριλίνα, Ψυχολόγος, ΜSc.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σνακ και αναψυκτικά, προσφορά των «Αχαϊκό Χωριάτικο» και «ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.», τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους.

Πρόγραμμα Ημερίδας:

18:30 – 18:45: Καλωσόρισμα

18:45 – 19:00: Χαιρετισμός από την ΑμΚε Ηλύσια 

19:00 – 19:20: Ομιλία από τον κ. Ξένο Αναστάσιο, Δικηγόρος, με τίτλο «Σεξουαλική Υγεία: Ο ρόλος της νομικής επιστήμης»

19:20 – 19:40: Ομιλία από την κα. Ακινόσογλου Καρολίνα, Παθολόγος- Λοιμωξιολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικού Τμήματος, Πανεπιστήμιου Πατρών με τίτλο «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα : Όσα πρέπει να γνωρίζουμε» 

19:40 – 19:55: Refreshing Break 

19:55 – 20:15: Ομιλία από τον κ. Τσιτσάρα Νικόλαο, Ειδικός Νευρολόγος MD, με τίτλο « Σεξ και Εγκέφαλος: Πως συνδέονται» 

20:15 – 20:35: Ομιλία από την κα. Φαλτσέτα Μαριλίνα, Ψυχολόγος ΜSc. με τίτλο «Ο ρόλος του σεξ στις συντροφικές σχέσεις»  

20: 35 – 20: 45: Συζήτηση μεταξύ κοινού και ομιλητών 

20:45 – 21:00: Κλείσιμο Ημερίδας 

 

 


 

             

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ