Το βιβλίο «Ο Κρίκος» παρουσιάζεται στο Πολύεδρο

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου

Παρουσιάζεται στο Πολύεδρο την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, το βιβλίο  της Κυριακής Καζακίδου  «Ο κρίκος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυχνάρι.

Θα προλογίσει ο Σήφης Μπουζάκης, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Θα μιλήσουν οι : 

Λευτέρης Σπετσιέρης. Φυσικός -Εκπαιδευτικός
 Γιάννης Χαριτάντης,  ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και η συγγραφέας.

 Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Βάσω Τσεκούρα- Σπετσιέρη, Φυσικός Ιατρικής- Εκπαιδευτικός.           

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

«…Μάνα, το βιβλίο όπως άκουσες, για τις ασήμαντες ζωές μας, μιλά και γράφει..». Κοίταξε η Γιαννούλα ένα-ένα τα παιδιά της κι ακούστηκε να λέει.   «Ποιος ορίζει το σημαντικό και το ασήμαντο παιδιά μου; Καμιά ζωή δεν είναι ασήμαντη…».

      Ένα οικογενειακό μυθιστόρημα, ένα μυθιστόρημα γενεών, ζωές καθημερινών ανθρώπων, με προσεγγίσεις στα συμβάντα από την κάθε γενιά τόσο διαφορετικές, μα και τόσο ίδιες. Και στο βάθος το φευγιό, το χθες, το σήμερα, το αύριο, η μνήμη και η λήθη. Και στο κέντρο τρία αδέλφια ο Δημήτρης, ο Κώστας και η Ανθούλα και οι ζωές τους. Και η μάνα τους να μαθαίνει απ’ αυτά.                        

  Για το φευγιό ξεκίνησε να μιλά και να κρατά σημειώσεις ο συγγραφέας ο Αλέξανδρος με επιθυμία να το κάνει βιβλίο.   

Γιατί όμως καθυστερεί τόσα χρόνια; Ποιος τον επηρέασε; Θα γίνει άραγε ο κρίκος που θα ενώσει την Αδριανούπολη, την Κωνσταντινούπολη, τον Έβρο, τη Γερμανία…;


Η Κυριακή Καζακίδου γεννήθηκε στη Νέα Βύσσα Έβρου και κατοικεί στην Αθήνα. Σπούδασε στην Πάντειο και στη συνέχεια έζησε για δέκα χρόνια στη Γερμανία. Έκανε μεταπτυχιακά και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης, όπου το 1993 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ. Επιστημονικά πεδία της οι ανισότητες, η περιφερειακή ανάπτυξη, η Ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική, η διεθνής αγροτική οικονομία και η έρευνα. Εργάστηκε για είκοσι επτά χρόνια στον Οργανισμό Ελέγχου Ενισχύσεων Ελαιολάδου (ΟΕΕΕ), συγχρηματοδοτούμενος Οργανισμός από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Γεωργίας και στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Το βιβλίο, Στη ροή του ποταμού Έβρου, είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.