Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας: «Αυλαία» με ξεχωριστές εκδηλώσεις

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας πλησιάζει στο τέλος του, με τέσσερις ξεχωριστές εκδηλώσεις που θα ολοκληρώνουν ένα πολύ όμορφο καλοκαίρι, γεμάτο πολιτισμό. 

Το Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 9:00 μ.μ., το θέατρο «ΟΛΥΜΠΙΑ» θα φιλοξενήσει μια μοναδική συναυλία του σπουδαίου μουσικού και ερμηνευτή Νίκου Πορτοκάλογλου. Συνοδευόμενος από τη Βίκυ Καρατζόγλου, τον Βύρωνα Τσουράπη και το συγκρότημα «Ευγενείς Αλήτες», ο Πορτοκάλογλου θα παρουσιάσει μια μουσική βραδιά γεμάτη συναισθήματα και αγαπημένα τραγούδια, σε μια τελευταία καλοκαιρινή συναυλία στο συγκεκριμένο χώρο.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου, στις 9:00μ.μ., επίσης στο θέατρο «ΟΛΥΜΠΙΑ» θα φιλοξενηθεί η παράσταση «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευριπίδη, μια από τις πιο πολυσυζητημένες παραγωγές του φετινού καλοκαιριού. Σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, και με έναν εξαιρετικό θίασο, η παράσταση που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό και στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, υπόσχεται να καθηλώσει το κοινό με την ένταση και την ερμηνευτική της δύναμη.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 9:00 μ.μ., η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου της Σορβόννης “Demodocos” θα παρουσιάσει στην Πλατεία Παλαιού Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας την παράσταση «Γέννηση των Αγώνων». Η εκδήλωση αυτή, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από μια σύγχρονη θεατρική ματιά.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 9:00 μ.μ., με τη δημόσια προβολή της κινηματογραφικής μεταφοράς της παράστασης “Eden in Olympia” έμπροσθεν του δημαρχείου Ολυμπίας. Η προβολή αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά δημόσια στον τόπο όπου γυρίστηκε, αποτίνει φόρο τιμής στις διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού και θα είναι προσβάσιμη στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Με αυτές τις τέσσερις μοναδικές εκδηλώσεις, το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας ρίχνει «αυλαία» για φέτος με τον πιο δυναμικό και καλλιτεχνικά πλούσιο τρόπο, προσκαλώντας το κοινό να συμμετάσχει και να απολαύσει τις τελευταίες αυτές ξεχωριστές στιγμές.