Κούλλης Νικολάου: «Αγαπώ την πατρίδα μου, αγαπώ την Ελλαδάρα μας, είναι χρέος μας το Famagusta»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ1 βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (12/09) ο Κούλλης Νικολάου.

Ο δημοφιλής ηθοποιός και παραγωγός μίλησε μεταξύ άλλων και για την επιτυχημένη σειρά του Mega, “Famagusta”, η οποία ήρθε ξανά στην επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες λόγω των συζητήσεων μετάδοσής της στο Netflix και τις έντονες αντιδράσεις από την Τουρκία.

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει κάτι επί του συγκεκριμένου θέματος, ο Κούλλης Νικολάου απάντησε ότι δεν έχει ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση: «Ό,τι ξέρεις, ξέρω. Ειλικρινά. Δεν έχουμε κάτι επίσημο, δεν έχει ανοίξει ούτε στην Κύπρο. Είναι να ανέβει. Δεν έχουμε κάνεις εμείς τη συμφωνία, είναι του τηλεοπτικού σταθμού. Κρατάμε χαμηλούς τόνους. Μπορεί να ισχύει (ότι άλλαξε κάτι ύστερα από αντιδράσεις από την Τουρκία)».

Στη συνέχεια, ο Κούλλης Νικολάου στάθηκε στους λόγους για τους οποίους επέλεξαν με τον Ανδρέα Γεωργίου να ασχοληθούν με το θέμα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο υπογραμμίζοντας πως, κατά κάποιο τρόπο, αποτελεί ένα χρέος τους:

«Ονειρευτήκαμε να ταξιδέψει η “Famagusta” σε όλο τον κόσμο. Είναι καλή τηλεόραση. Το έχουμε στο μυαλό μας μια πενταετία, ταίριαξε με τα 50 χρόνια από την εισβολή. Είμαι τοπολάτρης, αγαπώ την πατρίδα μου, αγαπώ την Ελλαδάρα μας. Είναι ένα χρέος μας.

Η έγνοια μας δεν είναι να περάσουμε την ιστορία, δεν είμαστε ιστορικοί. Είναι ο ανθρώπινος πόνος, η δίνη ενός πολέμου και η καταστροφή που επιφέρει. Ο πόλεμος είναι ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο, ενώ η ιστορία όχι. Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο είναι γεγονός.

Δεν λένε (οι Τούρκοι) ότι δεν ήρθαμε ποτέ στην Κύπρο και δεν την διχοτομήσαμε, αλλοιώνουν τους λόγους. Υπάρχουν κόρες που περιμένουν τους πατεράδες τους» ανέφερε αρχικά για να συνεχίσει:

«Πολλοί άνθρωποι έχουν τη λογική του μην ξύνεις πληγές. Δεν την συμμερίζομαι πλήρως. Με το να θυμίζουμε ότι αν είσαι κακός, μόνο κακά θα επιφέρεις, δεν ξύνεις πληγές, δίνεις ένα παράδειγμα να μην ξανασυμβεί. Δεν αναιρούμε, όμως, ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ