Πώς να μαζέψεις τα μαλλιά σου, χωρίς λαστιχάκι μαλλιών

Η ζέστη του καλοκαιριού κάνει αφόρητο ακόμα και το άγγιγμα των μαλλιών μας στους ώμους και την πλάτη. Πώς όμως μπορούμε να μαζέψουμε τα μαλλιά μας, εάν δεν έχουμε εύκαιρο ένα λαστιχάκι μαλλιών;

Πλεγμένη κοτσίδα

Βουρτίζουμε τα μαλλιά μας για να αφαιρέσουμε τους κόμπους. Τα μαζεύουμε σε μια χαμηλή αλογοουρά στον ύψος αυχένα. Πλέκουμε το πάνω μισό της αλογοουράς. Δημιουργούμε μια τρύπα όπου η βάση της ουράς συναντά το λαιμό. Περνάμε το μήκος της αλογοουράς από την τρύπα για να δημιουργήσουμε μια πλεξούδα που συγκρατεί τα μαλλιά στη θέση τους.

Πλεκτό σινιόν

Βουρτσίζουμε τα μαλλιά σας για να γίνουν λεία. Κάνουμε μια ψηλή αλογοουρά. Κρατάμε τη βάση της αλογοουράς και πλέκουμε το μήκος προς τα αριστερά, σχηματίζοντας μια θηλιά. Τυλίγουμε το υπόλοιπο μαλλί γύρω από τη βάση για να σχηματιστεί έναbun. Καρφιτσώνουμε ένα κόσμημά για να το κρατήσουμε το χτένισμα στη θέση του.

Κόμπος παρόμοιος με κορδόνι

Χωρίζουμε τα μαλλιά στη μέση ή στο πλάι, σε δύο μέρη. Δένουμε έναν κόμπο παρόμοιο με ένα κορδόνι και στερεώνουμε τον με έναν άλλο κόμπο. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε μολύβι, στυλό ή οτιδήποτε άλλο για να στερεώσουμε τα μαλλιά μας χωρίς να τα δέσουμε με λαστιχάκι.

jenny.gr