Πώς να αφαιρέσεις το self-tan, πριν τις διακοπές

Με τον ερχομό του καλοκαιριού και την άνοδο της θερμοκρασίας, πολλές από εμάς προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε την πολυπόθητη καλοκαιρινή λάμψη χωρίς να εκτεθούμε στον του ήλιου, καταφεύγοντας στην λύση του self-tanning. Ωστόσο, ακόμη και για όσες έχουν εμπειρία σε αυτή την τεχνική, είναι εύκολο να έρθουν αντιμέτωπες με ραβδώσεις ή patches στο χρώμα. Υπάρχουν όμως λύσεις για να διορθώσουμε τη «ζημιά», εξασφαλίζοντας ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

Προετοιμασία του δέρματος πριν το μαύρισμα

Για να εξασφαλιστεί η ομοιόμορφη εφαρμογή του self-tan και να διευκολυνθεί η αφαίρεσή του, είναι απαραίτητο να φροντίζουμε το δέρμα πριν και μετά την εφαρμογή. Πρέπει να ακολουθούμε μια ρουτίνα πριν το μαύρισμα που περιλαμβάνει απολέπιση και ενυδάτωση, δύο πρακτικές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η ενυδάτωση και η διατήρηση της επιδερμίδας σας λαμπερή είναι, στην πραγματικότητα, το μυστικό για ένα μαύρισμα που εξαφανίζεται σταδιακά και ομοιόμορφα.

Οι κανόνες για την αφαίρεση του self-tan

O πρώτος κανόνας είναι να μην τρίβουμε το δέρμα μας επιθετικά για να αποφύγουμε ερεθισμούς και κηλίδες. Επιπλέον, το self-tan πρέπει να αφαιρείται σταδιακά, κάθε δύο ή τρεις ημέρες, χρησιμοποιώντας «ευγενικές» μεθόδους. Για παράδειγμα, ένα μείγμα καστανής ζάχαρης ή αλάτων με χυμό λάιμ, αμυγδαλέλαιο και μερικές σταγόνες βιταμίνης Ε μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό φυσικό scrub για το δέρμα. Η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με λεμόνι μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική.

Για μεγαλύτερες περιοχές του σώματος, η χρήση ελαίων σώματος μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμη. Για τα πόδια και τα χέρια, για παράδειγμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έλαια όπως το αναζωογονητικό έλαιο λεμονιού και λεμονόχορτου, το οποίο όχι μόνο αφαιρεί απαλά το self-tan αλλά αφήνει το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο. Επιπλέον, οι βούρτσες σώματος ή ελαφριά απολεπιστικά που χρησιμοποιούνται τακτικά μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της επιδερμίδας σε κορυφαία κατάσταση, διευκολύνοντας ακόμη και την αφαίρεση του μαυρίσματος.

jenny.gr