SUP: Οι λόγοι που θα σας πείσουν να το δοκιμάσετε

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ήδη το SUP, οι παρακάτω λόγοι σίγουρα θα σας πείσουν να το τολμήσετε.

Mία σανίδα, ένα κουπί και την καλή σας διάθεση… Αυτά είναι περίπου όσα χρειάζεστε για να δοκιμάσετε το Stand Up Paddleboarding (SUP), την όρθια δηλαδή κωπηλασία που αποτελεί πλέον δημοφιλή ψυχαγωγική δραστηριότητα για άτομα όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα από την εμπειρία τους ή το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης. Πρόκειται για θαλάσσιο σπορ με ρίζες στην Αφρική και την πολυνησιακή Χαβάη. Σήμερα έχει πολλά διαφορετικά στυλ και παραλλαγές, όπως η SUP yoga, σε κάθε περίπτωση, όμως, ο αναβάτης στέκεται όρθιος πάνω στη σανίδα που επιπλέει στο νερό και μετακινείται χρησιμοποιώντας ένα μακρύ κουπί.

Γιατί να δοκιμάσετε το SUP

Μικροί και μεγάλοι, γιόγκι και celebrities, όλοι το λατρεύουν καθώς συνδυάζει τη διασκέδαση και τη γυμναστική, αποτελώντας μια καλή εναλλακτική προπόνηση για τις διακοπές, που δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις και χαρίζει πολλά οφέλη.

#1 Γυμνάζει όλο το σώμα

Καθώς προσπαθείτε να ισορροπήσετε πάνω στη σανίδα, ο κορμός και τα πόδια σας ενδυναμώνονται, ενώ, όσο κάνετε κουπί, γυμνάζονται και τα χέρια σας. Παρόλο που είναι μια άσκηση χαμηλού αντικτύπου, ενεργοποιεί πολλές μυϊκές ομάδες, καίει αρκετές θερμίδες, ενώ βελτιώνει την ισορροπία και την ευελιξία του αθλούμενου. Πρόκειται για μια εξαιρετική αερόβια προπόνηση, που μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την αντοχή και τη συνολική φυσική κατάστασή σας.

#2 Η πιο απολαυστική προπόνηση

Όσο κωπηλατείτε με το βλέμμα σας να συναντά τον ορίζοντα, γυμνάζεστε και παράλληλα απολαμβάνετε το ηλιοβασίλεμα, την ηρεμία της θάλασσας και το μοναδικό αίσθημα της ελευθερίας που σας δίνει η επαφή σας με τη φύση. Εστιάζοντας την προσοχή σας στην αναπνοή, τη στάση και την ισορροπία σας και καθώς συγχρονίζετε τις κινήσεις σας, μένετε παρόντες στο τώρα αυξάνοντας τη συνειδητότητά σας.

Η κωπηλασία από μόνη της θα μπορούσε να αποτελεί μια εναλλακτική μορφή διαλογισμού.

#3 Προσαρμόζεται στα μέτρα σας

Μία από τις πιο ελκυστικές πτυχές του SUP είναι η δυνατότητα που σας δίνει να διαμορφώσετε την ένταση των προπονήσεών σας και να θέσετε προσωπικούς στόχους για να βελτιώσετε το χρόνο και την απόδοσή σας. Χάρη σε αυτή την ευελιξία, μπορείτε να σχεδιάσετε μια ρουτίνα που να συνάδει με τους δικούς σας στόχους, για να παραμείνετε σε καλή φόρμα ακόμα και στις διακοπές. Επιπλέον, με το SUP αποφεύγετε τη μονοτονία, ξεφεύγοντας από τα κλασικά σχήματα προπόνησης.

#4 Το μαθαίνετε εύκολα

Τα βασικά στοιχεία του SUP γίνονται εύκολα και γρήγορα κατανοητά και το ίδιο το άθλημα δεν έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ειδικά εάν τα νερά της θάλασσας, της λίμνης ή του ποταμού είναι ήρεμα. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επιβραβευτική δραστηριότητα καθώς όσο περισσότερο βελτιώνεται η ισορροπία σας τόσο πιο άνετα μπορείτε να κωπηλατείτε και να εξερευνάτε χωρίς να κουράζεστε.

https://www.vita.gr/