Champions League: Ψάχνει το θετικό αποτέλεσμα στο Μάλμε ο ΠΑΟΚ

Με στόχο να αντισταθμίσει την αγωνιστική ετοιμότητα της Μάλμε με την ποιότητά του, ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από το σουηδικό σύλλογο στο «Ελέντα Στάντιουμ» ή «Νιου Στάντιουμ», στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον Γ’ Προκριματικό Γύρο του UEFA Champions League (20:00, Novasports Prime).

Η Μάλμε έχει δώσει ήδη 17 αγώνες για το πρωτάθλημα της Allsvenskan, όπου φιγουράρει στην κορυφή με 38 βαθμούς έναντι των 35 της Τζουργκάρντεν, συν τις διπλές αναμετρήσεις με την Κλάκσβικ για το Β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Η ομάδα του Χένρικ Ρίντστρομ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, κερδίζοντας εύκολα με 4-1 εντός έδρας (21′, 43′ Λάσε Μπεργκ Γιόνσεν, 37′ Ούγκο Μπολίν, 85′ Σόρεν Ρικς – 71′ Άρνι Φρέντερικσμπεργκ), γνωρίζοντας ανώδυνη ήττα στη ρεβάνς στα Νησιά Φερόες με 3-2 (2′ Αλεξάντερ Μπέρντσον, 65′, 90’+5′ Άρνι Φρέντερικσμπεργκ – 13′ Ούγκο Μπολίν, 59’πεν. Άντερς Κρίστιανσεν).

Πάντως, πρόβλημα προέκυψε για τον Ρίντστρομ με την πώληση του βασικού κεντρικού αμυντικού Ντέρεκ Κορνέλιους που μετακόμισε στη Μαρσέιγ. Δίχως τον 26χρονο Καναδό στόπερ, η Μάλμε γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Σίριους, βλέποντας τους διώκτες να την πλησιάζουν. Ο 48χρονος Σουηδός τεχνικός προβληματίζεται για το ποιοι θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας που έχει «πληγωθεί» στα οκτώ τελευταία επίσημα ματς εντός κι εκτός συνόρων.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου τέτοιους προβληματισμούς δεν έχει. Με τη γνωστή συνταγή της πετυχημένης περυσινής σεζόν, ο ΠΑΟΚ ευελπιστεί να κάνει επιτέλους την παρθενική συμμετοχή του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Μπόρατς Μπάνια Λούκα αποδείχθηκε σχετικά χαμηλό εμπόδιο για τους Θεσσαλονικείς που κέρδισαν με 3-2 στην Τούμπα (17′, 39′ Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, 51′ Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ – 22’πέν. Σεμπαστιάν Ερέρα, 45’+3′ Ένβερ Κουλάσιν) και με 1-0 στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (25′ Τόμας Μουργκ).

Ο Ρουμάνος προπονητής έχει πλέον στη διάθεσή του και τα δύο πιο πρόσφατα μεταγραφικά αποκτήματα, των Ρώσο επιθετικό Φεντόρ Τσαλόφ και τον Μαροκινό επιθετικό Ταρίκ Τισουντάλι, ωστόσο δύσκολα θα τους χρησιμοποιήσει τόσο νωρίς στο αρχικό σχήμα. Τα διλήμματα που ίσως έχει ο Λουτσέσκου, έχουν να κάνουν με το ποιο θα είναι το δίδυμο των χαφ στη μεσαία γραμμή και ποια θα είναι η τριάδα των μεσοεπιθετικών πίσω από τον Μπράντον Τόμας – ο Ισπανός θα ξεκινήσει σίγουρα έπειτα από τον αποκλεισμό του Αλί Σαμάτα.

Όποιος από τους δύο συλλόγους πάρει την πρόκριση, που πιθανότατα θα κριθεί στον επαναληπτικό της Τούμπας (Τρίτη 13/8, 20:30), θα αντιμετωπίσει στα Play Off του Champions League το νικητή του ζευγαριού Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) – Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία). Ο σύλλογος που θα αποκλειστεί θα «υποβιβαστεί» στα Play Off του Europa League όπου θα βρει μπροστά του το νικητή του ζευγαριού Τσέλιε (Σλοβενία) – Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία).

Διαιτητής: Τζον Μπίτον (Σκωτία)

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Μάλμε (Χένρικ Ρίντστρομ): Νταλίν, Λάρσεν, Γιάνσον, Ζάτερστρομ, Μπουζανέλο, Μπολίν, Γιόνσεν, Πένια, Νανάζι, Μποτχάιμ, Τέλιν.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Τρόοστ-Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Καμαρά, Μουργκ, Ντεσπόντοφ, Τάισον, Τόμας.

https://www.zougla.gr/