Φρουροί της Επανάστασης: Εκατοντάδες πύραυλοι έτοιμοι προς εκτόξευση

Αναμένεται εντολή από Χαμενεΐ

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν, στην οποία αναφέρουν: «Έχουμε τοποθετήσει εκατοντάδες πυραύλους στην πόλη Μπαντάρ Αμπάς, είμαστε έτοιμοι να τους εκτοξεύσουμε με εντολή του Αγιατολάχ Χαμενεΐ σύντομα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν «ενημέρωσε τους Αμερικανούς νομοθέτες ότι τα αντίποινα του Ιράν μπορεί να γίνουν τη Δευτέρα (05/08) ή την Τρίτη (06/08)», αναφέρει η Washington Post.

Αν και γίνονται ακόμη και την ύστατη στιγμή κάποιες διπλωματικές προσπάθειες για να αποτραπεί μια απάντηση από το Ιράν, η Τεχεράνη προετοιμάζει το έδαφος και ενημερώνει ότι η επίθεση είναι επιβεβλημένη.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian ζήτησε να γίνει την Τετάρτη έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, σε μια προσπάθεια, να πάρει ουσιαστικά τη στήριξη των χωρών που είναι μέλη αυτού του οργανισμού, καθώς όπως λέει, είναι δικαίωμα του να απαντήσει για τη δολοφονία του Χανίγια στα εδάφη του.

Πολλοί ηγέτες του Κόλπου είναι πρόθυμοι να καταδικάσουν την δολοφονία του Χανίγια, όμως δεν θέλουν περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.

Η συνάντηση σύμφωνα με τον Guardian θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Οργανισμού στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας την Τετάρτη.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ετοιμάζονται για μία επίθεση που θα έχει νέο σενάριο και θα είναι ξαφνική, όπως τουλάχιστον έχουν πει οι Φρουροί της Επανάστασης στο Αλ Τζαζίρα.

Παράλληλα, το Ιράν ενημερώνει ξένους πρεσβευτές πολλών χωρών που βρίσκονται στην Τεχεράνη, ότι έχει δικαίωμα να απαντήσει και ότι θα το πράξει σίγουρα το επόμενο διάστημα.

Επικοινωνία Μπάιντεν – Αμπντάλα

Ο Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις και τις προσπάθειες που γίνονται και κάνουν και οι ίδιοι για να υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και στις επιθέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρούν το τελευταίο διάστημα να δημιουργήσουν πάλι αυτή τη συμμαχία, η οποία έχει αποτρέψει πολλές από τις επιθέσεις του Ιράν εκείνο το βράδυ της 10ης Απριλίου.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε και ηλεκτρονική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, , μέσω των οποίων έστειλε ένα μήνυμα στο Ιράν ότι δεν είναι προς το συμφέρον του να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση.

https://www.ertnews.gr/