«Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Γεωργιάδης και οι βουλευτές της ΝΔ έβαλαν την ταφόπλακα στην ψυχική υγεία και την απεξάρτηση»

Δελτίο τύπου με θέμα «Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Γεωργιάδης και οι βουλευτές της ΝΔ έβαλαν την ταφόπλακα στην ψυχική υγεία και την απεξάρτηση», από τη δευτερολογία του Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τη δήθεν ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Η 30η Ιουλίου 2024 θα καταγραφεί ως μια από τις πιο σκοτεινές μέρες στην ιστορία της ψυχικής υγείας, της απεξάρτησης και γενικώς του ΕΣΥ στη χώρα μας. Οι υπουργοί και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, υπερψήφισαν, μόνον αυτοί, τον «νόμο Βαρτζόπουλου», μια αντιεπιστημονική, αντικοινωνική και ανάλγητη αντιμεταρρύθμιση.

Στη δευτερολογία του ο Βουλευτής Αχαΐας – Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι «ένας νόμος στυγνού κοινωνικού αποκλεισμού, που, ενώ ευαγγελίζεται το αντίθετο, θα περιθωριοποιήσει τους ψυχικά ασθενείς, δεν προσβλέπει στην απεξάρτηση, αλλά στη διαχείρισή της εξάρτησης, οδηγώντας όσους από αυτές τις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας μπορούν, στον ιδιωτικό τομέα».

Επιπλέον, επεσήμανε την καθολική αντίδραση όλων των εμπλεκομένων στα άρθρα και τις διατάξεις του νομοσχεδίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό που δεν μας λέει ο κ. Γεωργιάδης είναι πώς θα βγουν πέρα οι δήθεν μεταρρυθμίσεις τους, όταν στην ψυχική υγεία, στις εξαρτήσεις αλλά και για το άρθρο που αφορά στην επίταξη των ιδιωτών γιατρών, υπάρχει καθολική αντίδραση όλων των εμπλεκομένων, εκτός φυσικά από τους ελάχιστους ‘‘εντεταλμένους’’».

Τέλος, αναφέρθηκε στην αγωνία των ανθρώπων, ασθενών, εξαρτημένων και των οικογενειών τους για την επόμενη μέρα, ενώ επανέλαβε ότι «εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να έχουμε στο επίκεντρό μας τον άνθρωπο και θα δώσουμε τη μάχη να καταπέσει αυτή η ανάλγητη κοινωνική αντιμεταρρύθμιση … γιατί ένα πραγματικό ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος δικαίου φαίνεται από τη στάση του απέναντι στις πιο ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας».