Εύκολη λιχουδιά για σκύλους

Mε δύο υλικά

Αυτή η συνταγή για λιχουδιές για σκύλους είναι πολύ εύκολη και ιδανική για τους πρωτάρηδες στην κουζίνα. Συνδυάζει 2 απλά υλικά. 

Με την ποσότητα των υλικών που αναφέρουμε φτιάχνουμε 20 μέτρια μπισκότα (περίπου 25 θερμίδες ανά μπισκότο). Εάν θέλουμε να φτιάξουμε περισσότερα, απλά διπλασιάζουμε την ποσότητα των υλικών.

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 10 λεπτά

Θερμοκρασία ψησίματος: 175°C

Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά

Υλικά:

1 φλιτζάνι (150 γρ.) αλεύρι ολικής άλεσης (σίτου)*

1 βαζάκι (125 γρ.) παιδική τροφή** – εμείς βάλαμε καρότο 

* Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε φύτρο σταριού, ντίνκελ και/ή νιφάδες βρώμης

** Οι σκύλοι πρέπει να αποφεύγουν για λόγους υγείας ορισμένα υλικά– όπως κρεμμύδι, σχοινόπρασο, σκόρδο, πιπεριά, σταφύλι, σταφίδες, αβοκάντο, σοκολάτα, ψητό καλαμπόκι, μακαντέμια ή τεχνητές γλυκαντικές ουσίες (ξυλιτόλη). Ευτυχώς οι περισσότερες παιδικές τροφές δεν περιέχουν αυτά τα συστατικά

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Στο ρηχό ταψί του φούρνου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να «δέσει» η ζύμη.

Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο αλεύρι. Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος μισό εκατοστό περίπου. Κόβουμε τη ζύμη στο επιθυμητό σχήμα με κουπ πατ ή με τη ροδέλα της πίτσας.

Αραδιάζουμε τις λιχουδιές στο ταψί αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση 1-1,5 εκ. περίπου. Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά. Βγάζουμε τις λιχουδιές από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε σε χάρτινη σακούλα ή σε τάπερ που κλείνει ερμητικά (θα μαλακώσουν λίγο αλλά θα τρώγονται μια χαρά) ή στην κατάψυξη.

 

MYPET

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ