Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χαμός στα social media του διαιτητή που αδίκησε την Γκουντούρα

Αναγκάστηκε να «κλειδώσει» τα προφίλ του

Η πορεία της Δώρας Γκουντούρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού σταμάτησε στα προημιτελικά, καθώς η Ελληνίδα ξιφομάχος ηττήθηκε με 15-13 από τη Γαλλίδα Μανόν Απιτί-Μπρουνέ.

Παρά την εξαιρετική της απόδοση, η Γκουντούρα είχε παράπονα για τις αποφάσεις του διαιτητή, προκαλώντας έντονη αντίδραση από τους Έλληνες φιλάθλους.

Με τη λήξη του αγώνα, οι αποφάσεις του Ιταλού διαιτητή, Λουίτζι Μαρτιλότι, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να τον κατηγορούν για μεροληπτική στάση υπέρ της Γαλλίδας αθλήτριας.

Ο Μαρτιλότι, ο οποίος έχει διαιτητεύσει σε εννέα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και έχει αναγνωριστεί ως ο τρίτος καλύτερος διαιτητής σπάθης παγκοσμίως, δέχτηκε σφοδρή κριτική μέσω Facebook και Instagram από Έλληνες χρήστες.

«Ο χειρότερος διαιτητής όλων των εποχών. Όλοι είδαμε τι έκανες. Ντροπή!»«Μόνο τυφλός θα σε έλεγε καλό διαιτητή» και «Πολλά λεφτά, έτσι; Δεν βλέπεις χρώματα, ειδικά το πράσινο, δύο φορές;» ήταν μερικά από τα επιθετικά σχόλια που πλημμύρισαν την ανάρτηση του Μαρτιλότι για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το κύμα διαμαρτυρίας ήταν τόσο έντονο που ο Ιταλός διαιτητής αναγκάστηκε να κάνει ιδιωτικό το προφίλ του.

Η Δώρα Γκουντούρα, συγκλονισμένη από τον αποκλεισμό της, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα συναισθήματά της κατά τις δηλώσεις της στην ΕΡΤ. Με δάκρυα στα μάτια, η αθλήτρια εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, λέγοντας: «Η αντίπαλός μου είναι εξαιρετική, αλλά έχω ενστάσεις. Η διαιτησία είναι η δικαιολογία των αδύναμων. Όμως το σκορ έπρεπε να είναι 14-14 και να κριθεί στον πόντο».  

«Δεν είναι στεναχώρια, αλλά συγκίνηση. Το μετάλλιό μου έρχεται στην προπόνηση καθημερινά, εδώ δεν ήρθε. Συνεχίζουμε. Πιο δυνατούς μας κάνουν τέτοιες καταστάσεις» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας, καταδίκασε έντονα τα διαιτητικά λάθη, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σκάνδαλο».

«Έπαιζε μια Γαλλίδα και… έπρεπε να κερδίσει. Το παιχνίδι ήταν καθαρά δικό μας. Είναι τεράστια αδικία. Παίζουν με τον κόπο των παιδιών».

Η ανάρτηση της Κατερίνας Στεφανίδη

Η ολυμπιονίκης του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη εξέφρασε τη στήριξή της προς τη Δώρα Γκουντούρα, μετά τον αμφιλεγόμενο αποκλεισμό της στους «8» των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Μετά τα δάκρυα της Γκουντούρα και τις έντονες διαμαρτυρίες του προπονητή της για τη διαιτησία, η πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ τάχθηκε στο πλευρό της μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram.

Πηγή