Ξήλωσαν ομπρέλες και ξαπλώστρες στον Μύτικα μετά από καταγγελία στο Mycoast (ΦΩΤΟ)

Nωρίς το πρωί της Δευτέρας 29/7 στην παραλία Παλιόβαρκας που βρίσκεται στα όρια Αρχοντοχωρίου και Μύτικα ξεκίνησε επιχείρηση «σκούπα» καθαρισμού της από πάσης φύσεως κατασκευές και αντικείμενα.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε κατόπιν καταγγελιών στην Κτηματική Υπηρεσία από την εφαρμογή mycoast από πολίτες, οι οποίοι ανέφεραν καταλήψεις εκτάσεων της παραλίας από ιδιοκατασκευές και πάσης φύσεως αντικείμενα.

Η Κτηματική συνεργάστηκε με το Δήμο Ξηρομέρου, μιας και δεν διαθέτει προσωπικό, ζητώντας να προχωρήσει άμεσα σε καθαρισμό της παραλίας με την συνδρομή Αστυνομίας, παρουσία του Λιμενικού Λευκάδας και με ενημέρωση και του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Έτσι λοιπόν, παρουσία του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, των Αντιδημάρχων Βασίλη Πολύζου και Στέλιου Σιδερά , του Προέδρου του Αρχοντοχωρίου Λευτέρη Πιτσινέλη, του Προέδρου του Μύτικα Δημήτρη Φάρρου, αστυνομικών των τμημάτων Κατούνας και Αρχοντοχωρίου και του Λιμενικού Λευκάδας, η επιχείρηση καθαρισμού ξεκίνησε.

Όπως διαβεβαίωσαν εκπρόσωποι του Δήμου Ξηρομέρου, από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να αφεθεί η παραλία της Παλιόβαρκας στο «έλεος» κανενός καθώς και ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα είναι συχνές και απροειδοποίητες.

Σειρά θα πάρουν και άλλες παραλίες στις οποίες καταγράφονται τα ίδια και χειρότερα φαινόμενα όπως της Αγριλιάς, και της Βελάς.

agriniopress.gr με πληροφορίες-φωτογραφίες από mytikaspress