Πάτρα: Ελπίδα δροσιάς από σήμερα Τρίτη

Η μειώση της υγρασίας τις μεσημβρινές; ώρες θα προσφέρει ανάσες δροσιάς σήμερα Τρίτη, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με την θερμοκρα΄σια να φθάνει τους 35-36 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 4 μποφόρ , ενώ η υγρασία τις πρωινές ώρες θα "αγγίξει" το 80% το μεσημέρι θα περιοριστεί στο 49%.

Αναλυτικά:

Την Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στα βόρεια θα παρατηρηθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Ο καιρός θα βελτιωθεί το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ στα νότια και από βόρειες διευθύνσεις στις υπόλοιπες περιοχές, φτάνοντας πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με τη μέγιστη να φτάνει τους 34-36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36-38 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 33-35 βαθμών, τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.