Αχαΐα: Λουκέτο σε δύο beach bar μετά από καταγγελίες στο myCoast

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι περισσότερες καταγγελίες μέσω της πλατφόρμας myCoast αφορούν τις περιοχές Ροδοδάφνη του δήμου Αιγιαλείας και τον Ψαθόπυργο στο δήμο Πατρέων

Ήδη σε επίπεδο Αχαΐας έχουμε και τα πρώτα δύο «λουκέτα» σε επιχειρήσεις που είχαν προβεί σε αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού, μία στο Μονοδένδρι στην Πάτρα και μία στην Άκολη Αιγίου.

Η Κτηματική  λόγω της έλλειψης προσωπικού, πριν από λίγα 24ωρα, «χτύπησε το καμπανάκι» στους δημάρχους Πατρέων, Κ. Πελετίδη, Αιγιαλείας, ∆. Καλογερόπουλο και ∆υτικής Αχαΐας, Γ. Αλεξόπουλο, υπενθυμίζοντας τις υποχρεώσεις που απορρέουν βάσει του νόμου.

«Η υπηρεσία δεν μπορεί να επιληφθεί καταγγελιών σε μη εργάσιμες μέρες και ώρες. ∆εν θέλουμε να χαθεί αυτή η εικόνα συμμόρφωσης που επικρατούσε κατά το πρώτο διάστημα γι’ αυτό θα πρέπει να ενεργοποιηθούμε συνολικά ως κρατικοί φορείς. Τα πρωινά και καθημερινές πλην Σαββατοκύριακων και αργιών, οι πιο πολλές επιχειρήσεις δεν βγάζουν τραπεζοκαθίσματα.

Ξεκινάμε πλέον και τους ελέγχους και τα Σαββατοκύριακα, απαιτείται όμως και η συνδρομή των δήμων που έχουν ελεγκτική αρμοδιότητα και μπορούν να διαβιβάζουν τις εκθέσεις τους στην Κτηματική η οποία επιλαμβάνεται για την τελική συμμόρφωση των επιχειρήσεων» αναφέρει ο κ. Κακούνης.

aigiovoice.gr