Έρχεται voucher 200 ευρώ για γρήγορο ίντερνετ στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόγραμμα voucher ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση της χρήσης ταχύτατου ίντερνετ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, το «Σχέδιο Voucher Gigabit» αποσκοπεί στη διάδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Όπως έχει ήδη τονιστεί, από τις αρχές Σεπτεμβρίου το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα είναι έτοιμο για να προσφέρει το νέο κουπόνι Gigabit Voucher, την επιδότηση για την οπτική ίνα υπερυψηλών ταχυτήτων. Θα γίνεται ξανά αίτηση με τη χρήση κωδικών Taxisnet και οι δικαιούχοι θα είναι και ιδιώτες αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα κριτήρια, καθώς μόλις εγκρίθηκε το ποσό από την Ε.Ε.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΜΑΑ) και στοχεύει να βοηθήσει να εγγραφούν οι δικαιούχοι σε ευρυζωνικές υπηρεσίες που προσφέρουν ταχύτητα καταφόρτωσης τουλάχιστον 250 Mbps ή συμμετρικές ταχύτητες τουλάχιστον 100 Mbps.

Η ενίσχυση θα παρέχεται μέσω voucher-κουπόνια, τα οποία θα καλύπτουν έως και το 50% των επιλέξιμων δαπανών, με μέγιστο ποσό τα 200 ευρώ ανά κουπόνι, ενώ το πρόγραμμα θα διαρκέσει 24 μήνες.

ereportaz.gr