Εκθρόνισε τον Ζβέρεφ ο Φις!

Ο Αρτούρ Φις κέρδισε τον συγκλονιστικό τελικό του Αμβούργου και κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα του!

Εκπληκτικός και... ανθεκτικός μπροστά στο «εχθρικό» κοινό ο 20χρονος Γάλλος (Νο.28), νίκησε τον Σάσα Ζβέρεφ (Νο.4) με 6-3, 3-6, 7-6(1) μετά από μια σπουδαία μάχη διάρκειας 3 ωρών και 33 λεπτών και του έκοψε τον δρόμο προς το repeat!

Ο νεαρός τενίστας έφτασε τους δύο τίτλους καριέρας (πρώτο 500άρι) και αύριο (22/7) θα κάνει και την πρώτη είσοδό του στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ήταν ένα δραματικό παιχνίδι και όποιος και αν έβγαινε νικητής, θα άξιζε το τρόπαιο. Ο Φις, ωστόσο, έπαιξε με πολύ μεγάλο θάρρος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ στο καθοριστικό τάι μπρέικ έδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δεν επηρεάστηκε από την ατμόσφαιρα.

Ο Ζβέρεφ, από την πλευρά του, σίγουρα θα σκέφτεται τα χαμένα μπρέικ πόιντ του, αφού κατάφερε να «σπάσει» μόνο μια φορά τον αντίπαλό του (στο δεύτερο σετ) παρότι είχε συνολικά 22 ευκαιρίες!

Δεν έλειψε, πάντως, και η ένταση στο φινάλε, αφού ο 27χρονος Γερμανός φάνηκε να ενοχλείται και να ζητάει τον λόγο από τον Φις για ένα underarm σερβίς του (σε μπρέικ πόιντ!) στο τρίτο σετ. Οι δύο παίκτες, μάλιστα, ήρθαν... τετ α τετ στο changeover που ακολούθησε και ανάγκασαν τον διαιτητή να κατεβεί από την καρέκλα του!

Ο εκνευρισμός του Ζβέρεφ φάνηκε και στο φινάλε του αγώνα, καθώς έδωσε με μεγάλη... ψυχρότητα το χέρι του στον Γάλλο.

Όπως και να έχει, ήταν μεγάλη η απογοήτευσή του, αφού δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του μέσα στη γενέτειρά του...

sdna.gr