ΣΥΡΙΖΑ: Αίτημα στελεχών να πάψει η συζήτηση περί «μαύρων χρήματων»

Αίτημα στην Πολιτική Γραμματεία να ληφθεί σαφής και οριστική θέση απέναντι στους υπαινιγμούς περί «μαύρων χρημάτων» επί θητείας Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να καταθέσουν στελέχη του κόμματος ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης μετέβαλε και πάλι τις απόψεις του για το θέμα υποστηρίζοντας χθες ότι οι νύξεις του για τα μαύρα χρήματα «δεν αφορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες αντιφατικών ισχυρισμών από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη αλλά και από στενούς συνεργάτες του (όπως ο βουλευτής Ευάγγελος Αποστολάκης) σειρά στελεχών του κόμματος αναμένεται να ζητήσουν από την Πολιτική Γραμματεία να λήξει οριστικά το θέμα μέσω της προσφυγής σε ψηφοφορία των μελών.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα είχε κατατεθεί στο τραπέζι και την προηγούμενη εβδομάδα αλλά τελικά δεν τέθηκε σε ψηφοφορία καθώς η συνεδρίαση διακόπηκε προκειμένου να εγκαινιάσει ο κ. Κασσελάκης τις πεντάλεπτες συζητήσεις του με πολίτες στην Κουμουνδούρου κατόπιν ραντεβού. Σύμφωνα με πληροφορίες τα εν λόγω στελέχη αναμένεται να ζητήσουν να υπάρξει οριστική διάψευση κάθε ισχυρισμού περί «μαύρων ταμείων» επί θητείας Αλέξη Τσίπρα η οποία είναι προφανές ότι θα αποτελεί εφεξής και την επίσημη θέση του κόμματος.

Στο μεταξύ ο κ. Κασσελάκης με συνέντευξη που παραχώρησε χθες ανασκεύασε πλήρως τους ισχυρισμούς του περί μαύρων χρημάτων επί της θητείας του προκατόχου του. ««Έχω ξεκαθαρίσει ότι οι αναφορές μου σε μαύρο χρήμα δεν αφορούσαν στο δικό μας κόμμα» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Κανείς δεν γνωρίζει, όμως, εάν αυτή θα είναι η τελική θέση του κ. Κασσελάκη καθώς και στο παρελθόν είχε αποσύρει τις καταγγελίες του απέναντι στον κ. Τσίπρα αλλά στη συνέχεια τροφοδότησε εκ νέου το όλο θέμα μέσω καινούργιων υπαινιγμών.

Καρτερός: Απόπειρα ηθικής δολοφονίας του Τσίπρα

Την ίδια ώρα σκληρή κριτική στον κ. Κασσελάκη για τις επιθέσεις που εξαπολύει κατά του Αλέξη Τσίπρα, άσκησε ο δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός, ο οποίος διατέλεσε διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κ. Τσίπρα. «Όταν αφήνεις να αιωρούνται «μαύρα ταμεία» πάνω από οποιονδήποτε πολιτικό, πολύ περισσότερο πάνω από τον επικεφαλής της πρώτης στην ιστορία αριστερής κυβέρνησης στη χώρα, μάλλον σε απόπειρα ηθικής δολοφονίας φέρνει η υπόθεση» τόνισε σε αρθρογραφία του σε ιστοσελίδα. Καταλόγισε επίσης στον κ. Κασσελάκη ότι επιχειρεί «να μειώσει όσο γίνεται τον Τσίπρα». «Κι αφού η πολιτική

δεν είναι το προνομιακό του πεδίο, το επιχειρεί με όρους ποινικούς. Μαύρα ταμεία, ύποπτα έσοδα, υπέρογκες δαπάνες, θολές συμβάσεις, σκοτεινοί διάδρομοι, επιστρατεύονται για να πλήξουν το σκληρό πυρήνα της ηθικής του Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίσως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός κόμματος που καταγγέλλει το κόμμα του για ποινικά αδικήματα!» συμπλήρωσε ο κ. Καρτερός.

https://www.naftemporiki.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ