Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία


 
Τις 24 έφτασαν οι Επίκαιρες Ερωτήσεις που έχει καταθέσει στον Πρωθυπουργό η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις γυναικοκτονίες. Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να έρθει στη Βουλή να απαντήσει στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, που χωρίς διακοπή, κάθε βδομάδα, καταθέτει εκ νέου Επίκαιρη Ερώτηση: «ΠΟΙΝΙΚOΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΩΣ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ;».
 
Η κυβερνητική απαξίωση αποτυπώνεται στην τραγική κοινωνική πραγματικότητα. Άλλη μία γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία, τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου 2024, επιβεβαιώνει δραματικά την αναγκαιότητα της επιμονής της Ζωής Κωνσταντοπούλου να αγωνίζεται για την πλήρη και αποτελεσματική προστασία των γυναικών που δολοφονούνται επειδή είναι γυναίκες.
 
Η Ζωή σε ανάρτησή της από τις Βρυξέλλες γράφει:
 
«Άλλη μια γυναικοκτονία σήμερα, άλλη μια γυναίκα θύμα δολοφονικής βίας, την ώρα που η Κυβέρνηση αρνείται να ποινικοποιήσει τη γυναικοκτονία ως αυτοτελές κακούργημα…
 
Πριν λίγες ημέρες κατέθεσα για 23η φορά επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για το θέμα, η οποία για 23η φορά αρχειοθετήθηκε, αφού ο Πρωθυπουργός αρνείται να απαντήσει.Ως πότε; Πόσες ακόμη γυναίκες πρέπει να δολοφονηθούν, για να κάνει η Κυβέρνηση επιτέλους αυτά που απαιτούνται απέναντι στην έμφυλη βία;».
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ