Κερδίζει έδαφος ο τουρισμός στην Αλβανία- Χειμάρρα και Άγιο Σαράντα δημοφιλείς προορισμοί διακοπών

Μεγάλη τουριστική ανάπτυξη γνωρίζει η δημοφιλής Αλβανική Ριβιέρα. Είναι η ατμομηχανή της τουριστικής άνθησης στη γειτονική χώρα, ενώ την προτιμούν και πολλοί Έλληνες.

Ανακαλύπτουν τα σμαραγδένια νερά και τις παραλίες με σκάφη, κάνουν θαλάσσια σπορ και περπατούν ανέμελα στον πεζόδρομο της Χειμάρρας.

Οι ελκυστικές τιμές, οι φυσικές ομορφιές, η νυχτερινή ζωή έχουν μετατρέψει την Χειμάρρα, και τους Αγίους Σαράντα σε δημοφιλείς προορισμούς διακοπών. Αρκετοί είναι και αυτοί δουλεύουν σεζόν στην περιοχή και στον παραλιακό δρόμο της Χειμάρρας είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο με τα περισσότερα καταστήματα εστίασης να ανήκουν σε Έλληνες επιχειρηματίες.

Τα σημάδια της τουριστικής άνθισης στην Αλβανία αποτυπώνονται και στα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Τιράνων ο οποίος σημείωσε νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης, εξυπηρετώντας 1.191.182 επιβάτες τον Ιούλιο του 2024 και καταγράφοντας την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση μέχρι σήμερα.

Μαζί με τους τουρίστες έρχονται και οι επενδύσεις. Δεκάδες είναι τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά θέρετρα που ανεγείρονται στην περιοχή, ενώ η ολοκλήρωση του νέου αεροδρομίου στον Αυλώνα αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην περιοχή.

https://www.ertnews.gr/