Ιταλία: H Λέγκα κατά της αμυντικής υποστήριξης του Κιέβου: Όσο στέλνουμε όπλα, τροφοδοτούμε πολέμους

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της Λέγκας και της κυβέρνησης Μελόνι, της οποίας είναι μέλος. Η διαμάχη συνεχίζεται πάνω σε ένα σημείο υψίστης σημασίας: την υποστήριξη στο Κίεβο.

Η Τζόρτζια Μελόνι βρίσκεται στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Ουάσινγκτον, όπου υποστήριξε σθεναρά την Ουκρανία και έφερε την Ιταλία ως μέρος της νέας συμφωνίας της Ατλαντικής Συμμαχίας για την προμήθεια πυραύλων “Storm shadow” στο Κίεβο.

“Σε κάθε πόλεμο υπάρχει ένας που επιτίθεται και ένας που δέχεται την επίθεση. Η Ιταλία είναι υπερήφανη που έστειλε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία” τόνισε η κα Μελόνι. “Το έργο της Ιταλίας λέει την ιστορία της δουλειάς που πρέπει να γίνει” συνέχισε η Μελόνι “επειδή επικεντρωθήκαμε στα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας: κάποιοι λένε ότι η συνέχιση της αποστολής όπλων στο Κίεβο τροφοδοτεί τη σύγκρουση, αλλά εξαρτάται από το τι στέλνεις“.

Σχετικά με τη δέσμευση η Ιταλία να φτάσει στο 2% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες, η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε πως “συνεχίζουμε να τις αυξάνουμε με βάση τις δυνατότητές μας“.

Πάνω στο σημείο της προμήθειας όπλων στο Κίεβο ήρθε μια τοποθέτηση από τον Αντρέα Κρίπα, αναπληρωτή γραμματέα της Λέγκας. “Ποια θα είναι τα αμυντικά όπλα που θα σταλούν στην Ουκρανία; Οι πύραυλοι είναι αμυντικά όπλα; Είμαι κατά της αποστολής οποιουδήποτε είδους όπλου, διότι, από τη δική μου άποψη, ένας πύραυλος δεν είναι αμυντικό όπλο” δήλωσε ο Κρίπα.

“Είμαι κατά της αποστολής οποιουδήποτε είδους όπλων στην Ουκρανία, διότι είμαι υπέρ μιας διαπραγματευτικής διαδικασίας που πρέπει να έχει ως μοναδικό στόχο την ειρήνη. Όσο στέλνουμε όπλα είναι σαφές ότι τροφοδοτούμε πολέμους και όσο τροφοδοτούμε πολέμους συμβάλλουμε στο θάνατο ανθρώπων τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία” κατέληξε το στέλεχος του κόμματος Λέγκα.

ertnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ