Νίκος Νικολόπουλος μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Tempo24.News: Η αναζήτηση των ευθυνών του Δήμου για τον εφιάλτη της πυρκαγιάς στην Πάτρα, θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

O Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος "Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες" και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ, Nίκος Νικολόπουλος, μετά το ρεπορτάζ του Tempo24.News: Ακαθάριστα οικόπεδα "βραδυφλεγείς βόμβες" - Πολίτες της Αρόης και του Γηροκομειού καταγγέλλουν στο tempo24 τον Δήμο για αδιαφορία, ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα σε δήλωση του αναφέρει:

Την επόμενη μέρα του εφιάλτη της Πυρκαγιάς στο Γηροκομείο της Πάτρας, γινόμαστε μάρτυρες καταγγελιών κατοίκων της περιοχής ότι η Δημοτική Αρχή αγνόησε τους φόβους που είχαν και επίσημα διατυπώσει.
 
Συγκεκριμένα και σε τοπική ειδησεογραφική σελίδα στο διαδίκτυο, γίνεται η αποκάλυψη ότι από 5/7/2023 κάτοικοι της περιοχής του Γηροκομείου είχαν καταθέσει έγγραφο στον Ανατολικό Διαμέρισμα και στο Δήμο Πατρέων, σχετικά με τα ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή που δοκιμάστηκε και τους κινδύνους πυρκαγιάς.
 
Επανήλθαν με νέα επιστολή έναν χρόνο μετά και συγκεκριμένα στις 10/6/2024.
 
Αδιαφορία από πλευράς της Δημοτικής Αρχής Πάτρας και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας.
 
Μέχρι που η πυρκαγιά αποκάλυψε την Λαϊκή Υποκρισία του κ. ΜΠΟΥΝΙΔΗ – ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ στην πρόληψη.
 
Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» ελπίζαμε μετά την αποκάλυψη του εγγράφου των κατοίκων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να είχε δώσει την παραίτησή του στη διάθεση του Δημάρχου.
 
Δεν το έπραξε.
 
Πιθανόν να νομίζει ότι με τις ψεκαστήρες στον ώμο περιορίσαμε το μέγεθος της καταστροφής από την πυρκαγιά.
 
Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι άλλη.
 
Και ο δρόμος της ανεύρεσης των ευθυνών από τη Δικαιοσύνη, μας οδηγεί για άλλη μια φορά ως Δημοτική Παράταξη να ζητήσουμε τη συνδρομή του αρμόδιου εισαγγελέα.

 


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ