Πάτρα: Συγκλόνισε το κοινό η θεατρική παράσταση «Ο ΓΑΜΟΣ» από την θεατρική ομάδα των αστυνομικών ΘΕΑΤΡόPOLICE (ΦΩΤΟ)

Χθες, 5 Ιουλίου 2024 το βράδυ, στην Πάτρα, η θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡόPolice», της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών / Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας, παρουσίασε  το θεατρικό έργο του Μάριου Ποντίκα «Ο ΓΑΜΟΣ» σε σκηνοθεσία της Γιούλης Μαρούση και σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου.

Η θεατρική παράσταση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και σε συνεργασία με τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και Ακαρνανίας, την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Σύλλογο Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος Νοτιοδυτικής και Στερεάς Ελλάδας, τις Τοπικές Διοικήσεις Αχαΐας και Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Ανδρέας Τσαπικούνης υποδέχτηκε στην παράσταση τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Σωτηρόπουλο εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών, τον Υφυπουργό Πολιτισμού Ιάσων Φωτήλα, τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπο Μπονάνο, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο Γεώργιο Μιχαλόπουλο, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς (ΚΕΤΧ) Πατρών, Ταξίαρχο Γεώργιο Αλεξίου, την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας κα Γεωργία Ντάτσικα, την Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου κα Μαρία Παπαγεωργίου, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών κ. Αθανάσιο Ζούπα, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην Χωροφυλακής Νομού Αχαΐας κ. Κωνσταντίνο Βοργιά, Ανώτατους Απόστρατους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκπαίδευσης, αλλά και των φορέων, των ενώσεων και των συλλόγων της Πάτρας και της Αχαΐας, των συνδικαλιστικές ενώσεων των εν ενεργεία αστυνομικών και των σωμάτων ασφαλείας.

Η σκηνοθέτης Γιούλη Μαρούση και οι αστυνομικοί – ηθοποιοί της ομάδας ΘΕΑΤΡοPOLICE συγκλόνισαν μέσα από τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία τους τους θεατές, βγάζοντας εντελώς ωμά και χωρίς ωραιοποιήσεις, στην επιφάνεια το φαινόμενο της έμφυλης βίας, όπως αποτυπώνεται μέσα από το διασυρμό μιας νεαρής κοπέλας, που βιάζεται καθημερινά σωματικά και ψυχολογικά.

H θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡόPolice», η οποία αποτελείται από αστυνομικούς έχει αποσπάσει συνολικά δεκαεπτά βραβεία σε Πανελλήνια Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, μεταξύ των οποίων, βραβεία Α’ καλύτερης παράστασης και βραβεία Ά καλύτερης σκηνοθεσίας.

Λέμε STOP στην έμφυλη βία – Λέμε STOP στη βία κατά των γυναικών.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ