Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών - Η όμορφη Νάνσυ από την Πάτρα, η μαμά Ζωίτσα και η διαχειρίστρια που έβαζε χέρι στα κοινόχρηστα

Ενώπιον του ανακριτή η 43χρονη

Η όμορφη «Νάνσυ», ο αδερφός της και η μητέρα τους συνθέτουν το βασικό κορμό του κυκλώματος που είχε στρατολογήσει δημόσιους υπαλλήλους και δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι προχωρούσαν σε εκβιασμούς επαγγελματιών και λάμβαναν μεγάλα χρηματικά πόσα.

Δεκατέσσερα μέλη του κυκλώματος, όπου συμμετείχαν δημόσιοι υπάλληλοι, που είχε στοχοποιήσει από ιδιοκτήτες καταστημάτων έως και ξενοδόχους από χθες το πρωί (10.07.24) περνούν την πόρτα του εισαγγελέα προκειμένου να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Όπως έχει προκύψει από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών, τα ηνία της οργάνωσης είχε η 43χρονη «Νάνσυ» κι ένας 64χρονος οι οποίοι μεταξύ άλλων έστελναν δημοτικούς αστυνομικούς ελεγκτές της Περιφέρειας να ελέγξουν καταστηματάρχες που γνώριζαν και στη συνέχεια τους ζητούσαν χρήματα προκειμένου να τους σβήσουν τα χρηματικά πρόστιμα.

Η ξανθιά εντυπωσιακή γυναίκα που είχε υπό τις διαταγές της 22 άτομα, κατάγεται από την Πάτρα κι όπως αναφέρουν άνθρωποι που τη γνωρίζουν πολύ καλά, της αρέσει η ακριβή ζωή. Πρόκειται για μια γυναίκα γνώριμη στις αστυνομικές αρχές, καθώς  το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης ενώ ένα χρόνο αργότερα για υπεξαίρεση.

Στην πρώτη περίπτωση είχε προσπαθήσει να πουλήσει ακίνητα Τράπεζας, ωστόσο έγινε αντιληπτή και συνελήφθη ενώ τις επιβλήθηκαν και περιοριστικοί όροι. Ένα χρόνο αργότερα είχε αφαιρέσει από την εταιρεία που εργάζονταν 124.831 ευρώ. Και για αυτή την πράξη της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Σχεδόν 13 χρόνια μετά η Νάνσυ «ξαναχτύπησε» με οργανωμένη ομάδα και με την πολύτιμή υποστήριξη της οικογένειας της.

Μαζί με το 64χρονο σύστησαν την εγκληματική οργάνωση από την οποία φέρεται να αποκόμισαν περισσότερα από 700.000 ευρώ. Βασικούς παίχτες όμως στη σύνθεση με την οποία «κατέβηκε» στην Αττική για να ρίξει στα… δίχτυα της επιχειρηματίες ήταν ο 41χρονος αδερφός της Θανάσης και η 75χρονη μητέρα της Ζωίτσα.  

Η μητέρα είχε αναλάβει έναν ρόλο του ταμία, καθώς η Νάνσυ ήθελε για το πόστο αυτό το πιο έμπιστο άτομο. Τα κέρδη από τους εκβιασμούς αποθηκεύονταν στο σπίτι της 75χρονης , τα οποία συνήθως τα μετέφερε ο βασικός εισπράκτορας του κυκλώματος που δεν ήταν άλλος από τον αδερφό της 43χρονης.

Μετά από εντολές που λάμβανε από την κόρη της έβγαζε χρήματα από το ταμείο προκειμένου να δωροδοκηθούν δημόσιοι υπάλληλοι και να μοιραστούν και στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος. Μάλιστα σαν καλή μητέρα όπως προέκυψε από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών της συνομιλιών συμβούλευε το γιο της να είναι προσεκτικό κατά τη μεταφορά των χρήματών.

Όσον αφορά τώρα τον αδερφό της ξανθιάς Νάνσυ, ο 41χρονος λάμβανε εντολές μόνο από αυτή και μετέβαινε  στα υπό την προστασία της οργάνωσης καταστήματα για την παραλαβή των συμφωνηθέντων χρηματικών ποσών.  Επίσης, εκτελούσε και χρέη οδηγού και συνοδού της αδερφής του, την οποία μετέφερε και συνόδευε στις συναντήσεις της με τους καταστηματάρχες και τους δημοσίους υπαλλήλους. Τόσο η αρχηγός όσο και αδερφός της παρουσιάζονταν ψευδώς ως υπάλληλοι σε συμβουλευτική εταιρεία, ενώ στην πραγματικότητα ήταν δηλωμένοι ως ελέυθεροι επαγγελματίες.

Η ελέγκτρια που έκλεβε τα κοινόχρηστα

Ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος που πέρασαν χειροπέδες οι άνδρες της ΕΛΑΣ ήταν και μια υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα της Αθήνας η οποία άνηκε στη διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου. Η συγκεκριμένη γυναίκα που κατηγορείται  για  «δωροληψία υπαλλήλου, ψευδής βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος, τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση»,  μετά από εντολές της 43χρονης αρχηγού εκφοβίζε συγκεκριμένους καταστηματάρχες κατά τους ελέγχους στα καταστήματα τους, ώστε αυτοί να καταβάλουν χρηματικά ποσά στην οργάνωση για την προστασία τους και την αποφυγή βεβαίωσης παραβάσεων. Μάλιστα μιλώντας γείτονες της στο newsit.gr αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε διατελέσει διαχειρίστρια στην πολυκατοικία κι ότι υπήρχαν παράπονα και καταγγελίες ότι κλέβει από  τα κοινόχρηστα.

Ενώπιων του ανακριτή η περιβόητη «Νάνσυ» από την Πάτρα, αρχηγός των εκβιαστών - Δίνει εξηγήσεις για την εγκληματική δράση της

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ