«Άνθρακες ο θησαυρός» λένε οι δικηγόροι του Αντώνη Ρέμου για την έρευνα φοροδιαφυγής - Νέα ανακοίνωση των δικηγόρων του

«Άνθρακας ο χρυσός», απαντά ο καλλιτέχνης μέσω του δικηγόρου του.

«Άνθρακας ο θησαυρός. Έσφαλαν δεν υπάρχει φορολογική παράβαση και θα αποδειχθεί. Επανειλημμένως τον έχουν ψάξει και δεν έχουν βρει το παραμικρό. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην εφορία», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του γνωστού τραγουδιστή.

Ο πασίγνωστος καλλιτέχνης βρισκόταν στο στόχαστρο των αρχών εδώ και μήνες. Από το πόρισμα που ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιουνίου προέκυψαν βάσιμες υπόνοιες για παράνομη δραστηριότητα.

Με αυτές τις ενδείξεις η αρμόδια Αρχή προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, προκαλώντας «σεισμό» στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας.

Κι αυτή η δικαστική περιπέτεια μάλιστα για τον πασίγνωστο καλλιτέχνη τώρα αρχίζει, καθώς τέτοιες υποθέσεις μπορεί να διαρκέσουν έως και 8 μήνες.

Οι δηλώσεις εισοδήματος που χτύπησαν «καμπανάκι»

Στο πόρισμα της Αρχής γίνεται ειδική αναφορά στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις του τραγουδιστή. Ο τραγουδιστής μέσα σε ένα χρόνο φέρεται να δήλωσε 50.000 ευρώ, ποσό που θεωρείται εξαιρετικά χαμηλό για τέτοιου βεληνεκούς καλλιτέχνη, ο οποίος εκτός από τα νυχτερινά κέντρα και τις συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, τραγουδά και σε πολλά πριβέ και κοσμικά πάρτι.

Αυτές οι δηλώσεις εισοδήματος ήταν που «χτύπησαν» καμπανάκι στους ελεγκτές.

«Δεν ισχύει ότι δήλωνε στην εφορία εισόδημα 50.000 ευρώ. Σας λέω κατηγορηματικά ότι η πληροφορία ότι δήλωνε κάθε χρόνο 50.000 ευρώ δεν είναι ακριβής», ανέφερε ο δικηγόρος του τραγουδιστή.

Το πόρισμα της Αρχής παραδόθηκε πριν από ένα μήνα στον οικονομικό εισαγγελέα ο οποίος κάνει έρευνα για την υπόθεση, που δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του τραγουδιστή αλλά θα επεκταθεί και σε συνεργάτες του.

«Θα πάμε στον εισαγγελέα τη Δευτέρα»

«Ποτέ δεν κλήθηκα να δώσω εξηγήσεις», λέει σε ανακοίνωση του ο καλλιτέχνης, με τους πληρεξούσιους δικηγόρους του να αναμένεται να βρεθούν στην οικονομική εισαγγελία τη Δευτέρα το πρωί και να ενημερωθούν επισήμως για την έρευνα.

«Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή», ανέφερε ο γνωστός τραγουδιστής.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας, αφού μελετήσει ενδελεχώς το πόρισμα, θα καλέσει τον καλλιτέχνη για εξηγήσεις.

Την ίδια ώρα στον αέρα βρίσκονται οι συναυλίες που είχε προγραμματίσει ο καλλιτέχνης μέσα στο καλοκαίρι από τη στιγμή που οι λογαριασμοί του έχουν δεσμευτεί κι επομένως δεν μπορεί να πληρωθεί γι’ αυτές – τουλάχιστον εντός τραπεζικού πλαισίου.

Το ρεπορτάζ του Νίκο Φιλιππίδη, Σύμβουλος Έκδοσης του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», λέει ότι η Αρχή στην περίπτωση του καλλιτέχνη ερευνά την διακίνηση παράνομου μαύρου χρήματος.

Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος ξεκαθάρισε ότι η Αρχή κινείται με βάσει πληροφορίες που έχει στην διάθεσή της και τις οποίες διασταυρώνει.

Εν προκειμένω, σύμφωνα με τον Νίκου Φιλιππίδη, οι συγκεκριμένες πληροφορίες προήλθαν από μία υπόθεση συνεργάτη, ο οποίος ελέγχθηκε κι επεκτάθηκε ο έλεγχος και σε πρόσωπα που συνεργάζονται μαζί του. Έτσι οδηγήθηκε η Αρχή στον καλλιτέχνη.

«Έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ – τάχιστα – να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες» αναφέρει ο Αντώνης Ρέμος, για την υπόθεση φοροδιαφυγής για την οποία ερευνάται.

«Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο. Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου» λέει ο Αντώνης Ρέμος στην ανακοίνωσή του που βγήκε το απόγευμα της Παρασκευής (5/7/24).

«Όλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω
εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους» τονίζει.

Και καταλήγει: «Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος. Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου».

megatv.com - newsit.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ