Αγωνιστικός Ιούνιος στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών

Με επιτυχίες στους αγώνες που διοργάνωσε και συμμετείχε «έκλεισε» ο Ιούνιος 2024 για τον ΙΟΠ.

Το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο αφορούσε στον καθιερωμένο αγώνα Ανοιχτής Θάλασσας «Τριζόνια 2024», που διοργανώνει για πάνω από 30 χρόνια ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 και του Αγίου Πνεύματος, Δευτέρα 24 Ιουνίου, στον Κορινθιακό κόλπο.

Στον αγώνα συμμετείχαν 25 σκάφη και 120 άτομα πληρώματα.

Το αγωνιστικό, μαγευτικό και θαλασσινό τριήμερο χάρισε σε όλους τους συμμετέχοντες υπέροχες ιστιοπλοΐες αν και η άπνοια που επικρατούσε στην εκκίνηση της Δευτέρας ταλαιπώρησε τους ιστιοπλόους μέχρι την στιγμή που ο Αίολος άλλαξε γνώμη!

Η παραμονή στα Τριζόνια άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις και θετικό ήταν επίσης το αποτύπωμα που άφησε η αποστολή στην τοπική αγορά.

Στην κατηγορία ORCA νικητές ήταν τα σκάφη:

1. CALYPSO – Λιναρδάτος Παναγιώτης

2. IRIS – Τσέλικας Δημήτρης

3. IRIDANOS – Ραυτόπουλος Σάκης

και στην κατηγορία ORCB τα σκάφη:

1. OKIROI – Θεοδώρου Γιώργος

2. SOFIA – Μαλαμής Κωνσταντίνος

3. KALLISTI – Αντωνιάδης Σπύρος

Με επιτυχία για τον Όμιλό μας ολοκληρώθηκε o Διασυλλογικός Αγώνας «Αη Σώστης 2024» που διοργάνωσε το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου, στη θαλάσσια περιοχή της Τουρλίδας στο Μεσολόγγι, ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου, υπό την αιγίδα της Ε.Ι.Ο.

Στον αγώνα πραγματοποιήθηκαν 4 ιστιοδρομίες για τα Optimist και 5 ιστιοδρομίες για τα Ilca 4 και οι αθλητές μας κατέλαβαν τις ακόλουθες θέσεις:

Στην κατηγορία Optimist U13, ο Τηλέμαχος Πολυχρονόπουλος κατέλαβε την 1η θέση και ο Λεωνίδας Αργυρός την 2η θέση.

Και στην κατηγορία Ilca 4 ο Ιωάννης Αργυρός κατέλαβε την 3η θέση.

Αγωνίστηκαν επίσης οι αθλητές μας, Παναγιώτης Κουτσουρόπουλος, Στέλιος Τρανώρης, Φίλιππος Κουτσουρόπουλος και Αριάδνη Νταγκουνάκη.

Την αποστολή συνόδεψαν οι προπονητές, Γιώργος Χαντζηκωνσταντίνου και Αριστοτέλης Κουλουμπής – Καλογερόπουλος, ο έφορος Τριγώνου Αργύρης Πετράτος και ο Πρόεδρος του ΙΟΠ Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος. Στους αγώνες παρέστη ο έφορος Νότιας Ελλάδας της ΕΙΟ και αντιπρόεδρος ΙΟΠ,  Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος.

Συγχαρητήρια στους αθλητές μας και καλές θάλασσες σε όλους!

Ευχαριστούμε τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για τις διοργανώσεις και την φιλοξενία!

 

Μέγας χορηγός ΙΟΠ, Super Cargo!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ