Αλεξάντερ Πέιν και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στην Τελετή Λήξης του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αιγίου (ΦΩΤΟ)

Ο σκηνοθέτης και η ηθοποιός ήταν μεταξύ των τιμώμενων προσώπων

Το «παρών» έδωσαν στον κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου Αιγίου γνωστοί ηθοποιοί, σκηνοθέτες, δημιουργοί από τον χώρο του κινηματογράφου και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων. Ανάμεσά τους και ο πολυβραβευμένος Αλεξάντερ Πέιν, που ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα, μαζί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και την Εύα Νάθενα. Επίσης, παρευρέθηκαν ως μέλη της επιτροπής η διεθνής ηθοποιός με ελληνική καταγωγή Μελία Κράιλινγκ, ο ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου, καθώς και ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος.

Screenshot_2024-07-02_124344

Πριν την απονομή των βραβείων στις ταινίες που διακρίθηκαν, προηγήθηκε η βράβευση των επίτιμων προσώπων του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου. Ο Αλεξάντερ Πέιν με καταγωγή από το Αίγιο, βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Αιγαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο. Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ καλύτερου σεναρίου, σκηνοθέτης που κατάγεται από την Αιγιάλεια, παρέλαβε το βραβείο μαζί με την κόρη που έχει αποκτήσει απο τον πρώην γάμο του με την Αιγιώτισσα Μαρία Κοντού, η οποία ήταν επίσης παρούσα. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης τόνισε τη σημασία που έχει το φεστιβάλ για την περιοχή και δήλωσε τη μέγιστη υποστήριξή του στον θεσμό που μόλις στην 3η του διοργάνωση έχει συνεισφέρει σημαντικά.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη βραβεύτηκε για τη συνολική προσφορά της στον πολιτισμό από τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Ιάσωνα Φωτήλα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για τη βράβευση από ένα φεστιβάλ που φέρει το όνομα του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη. Η Εύα Νάθενα βραβεύτηκε για το συνολικό και πολύπλευρο έργο της από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας κα Μαρία Γιδά, στέλνοντας ένα μήνυμα απέναντι στις γυναικοκτονίες και τη γυναικεία εκμετάλλευση.

Screenshot_2024-07-02_124302

Screenshot_2024-07-02_124416

Screenshot_2024-07-02_124432

Screenshot_2024-07-02_124447

Screenshot_2024-07-02_124458

Την προηγούμενη ημέρα της τελετής Λήξης πραγματοποιήθηκε γεύμα με την επιμέλεια του ξενοδοχείου Amario Huites hotel με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς έλαβε χώρα στο σημείο που είχαν γινει τα γυρίσματα της ταινίας «Θίασος» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, παρουσία όλων των τιμηθέντων καλλιτεχνών.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Πατρινός Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Ιάσωνας Φωτήλας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Αιγιαλείας και πρόεδρος του φεστιβάλ κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κ. Ανδρέας Άννινος, ο συντονιστής του Φεστιβάλ κ. Θοδωρής Πανουτσόπουλος, και εκ μέρους της οικογένειας του Θόδωρου Αγγελόπουλου η κα Φοίβη Οικονομοπούλου.

 

ΠΗΓΗ