Πάνω από 2000 κόσμου στο 4ήμερο 21ο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε ΦΩΤΟ

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η αγάπη του κόσμου για το ετήσιο καλλιτεχνικό φεστιβάλ του ΑΣΤΟ – Επικοινωνούμε, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο πολιτισμού της Ιχθυόσκαλας, 27-30 Ιουνίου 2024.

Πάνω από 2.000 άτομα αγκάλιασαν τις δράσεις του φεστιβάλ. Ενδεικτικές δράσεις που υλοποιήθηκαν είναι οι ακόλουθες:

19ο Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους:

Α. μέρος: συμμετοχές δημιουργών από 46 χώρες -  Το βραβείο κοινού δόθηκε στην εξαιρετική ταινία από την Γαλλία: «The Photographer»

Β. μέρος: Ταινίες δημιουργών από την Ελλάδα – Το βραβείο της επιτροπής δόθηκε στην ταινία «Short Draft» του σκηνοθέτη: Σπυρίδωνα Παπασπύρου, ο οποίος και το παρέλαβε από τον πρόεδρο του ΑΣΤΟ Επικοινωνούμε κ. Σάκη Ροδίτη. Στην ψηφοφορία για το βραβείο κοινού ισοψήφησαν οι ταινίες: "Πολυθρόνα στο πεζοδρόμιο" της Μαίρης Κωλονία και το "Wings" του Φοίβου Ήμελλου

Το Σάββατο, η Ελεύθερη Ορχήστρα και τα συγκροτήματα «Mr. Egglemon & Τhe Headfish» και «Infertale» ενθουσίασαν το κοινό. Την Κυριακή σειρά είχαν οι ομάδες παραδοσιακών χορών του ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε και του Κάτω Αλισσού, που χόρεψαν χορούς από την Κρήτη, συνοδεία των «Μεϊντάν». Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το Έντεχνο μουσικό σχήμα «Τα παιδιά κάτω στον κάμπο» και έκλεισε με συμμέτοχή του κόσμου, που χόρεψε έως τις πρώτες πρωινές ώρες με τους «ΠαραδοσιΑΣΤΟύς».

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το κοινό περιηγήθηκε στις εκθέσεις φωτογραφίας και  καλλιτεχνικού εργαστηρίου, συμμετείχε στην Λέσχη ανάγνωσης του συλλόγου, σε εργαστήριο από την ομάδα εναλλακτικής εκπαίδευσης και δημιουργίας σπορείων από την ομάδα «ΑΣΤΟ αλλάξουμε», σε πρόγραμμα yoga και σε σεμινάριο αυτοβελτίωσης και για τους μικρούς φίλους τους συλλόγου πραγματοποιήθηκαν Παιχνίδια δοκιμασιών από την ομάδα Αλληλεγγύης, με στόχο την συγκέντρωση σχολικών ειδών για οικογένειες που στηρίζει ο σύλλογος.

Οι δράσεις ήταν όλες με ελεύθερη είσοδο και ευχή όλων είναι να συνεχίσει ο σύλλογος να προσφέρει μέσα από τους εθελοντές του, τέτοιου υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις για τους πολίτες της Πάτρας.

Για την επιτυχία του φεστιβάλ, ο ΑΣΤΟ επικοινωνούμε ευχαριστεί τον Δήμο Πατρέων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ίδρυμα Ι.Ε Τοπάλη, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για την συνεργασία και στήριξή τους, τους χορηγούς επικοινωνίας και κυρίως τα μέλη-εθελοντές του, χωρίς τους οποίους το φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.