Συνελήφθη αστυνομικός που εκβίαζε συνάδελφό της – Του απέσπασε χρήματα όταν της ζήτησε να διακόψουν την επικοινωνία τους

Γνώρισε την αστυνομικό μέσω Facebook

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε μία αστυνομικός, έπειτα από τηλεφωνική καταγγελία που έγινε την Τρίτη (25/06), από συνάδελφό της, ειδικό φρουρό, για εκβιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το enikos.gr, ο 31χρονος αστυνομικός κατήγγειλε την γυναίκα συνάδελφό του για εκβίαση σε βάρος του, και απέστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ΕΛ.ΑΣ., με συνημμένες εκτυπώσεις από σχετικά μηνύματα που είχε λάβει στο κινητό του.

Από την εξέταση του ειδικού φρουρού, προέκυψε ότι γνώρισε την αστυνομικό μέσω Facebook πριν από περίπου 2 εβδομάδες, και τότε ξεκίνησαν να έχουν επικοινωνία μεταξύ τους. Όταν ο 31χρονος αποφάσισε να διακόψει την επικοινωνία, τότε η αστυνομικός τον απείλησε φραστικά ότι θα τον καταγγείλει ψευδώς για επίμεμπτη σε βάρος της συμπεριφορά και ότι θα του δημιουργήσει υπηρεσιακά προβλήματα. Μάλιστα, για να μην κάνει πράξη τις απειλές της, απαίτησε από τον ειδικό φρουρό να της καταβάλει το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Ο ειδικός φρουρός, καταθέτοντας, ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε και ανησύχησε για το υπηρεσιακό του μέλλον, ακόμα και να αποταχθεί από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς η αστυνομικός είναι ανώτερη ιεραρχικά από αυτόν. Για αυτόν τον λόγο, υπέκυψε στις απαιτήσεις της και της κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, σε προσυμφωνημένο ραντεβού επί της οδού Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στην Αθήνα.

Μετά από αυτά, η αστυνομικός συνέχισε να εκδηλώνει την ίδια συμπεριφορά σε βάρος του, ώσπου την Πέμπτη (20/06) απαίτησε εκ νέου χρήματα από τον ειδικό φρουρό, ο οποίος ενέδωσε πάλι και της κατέβαλε τελικά το χρηματικό ποσό των 230 ευρώ. Ακολούθως, προσπάθησε να αποκλείσει τους τρόπους επικοινωνίας της αστυνομικού μαζί του, όμως εκείνη τον καλούσε τηλεφωνικά αποκρύπτοντας τον αριθμό της σύνδεσής της και κατά την διάρκεια των τηλεφωνικών κλήσεων απαιτούσε επανειλημμένως να της δοθούν εκ νέου χρήματα.

Κατόπιν τούτων, ο αστυνομικός προχώρησε στην καταγγελία. Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τους αστυνομικούς, δέχθηκε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο από άτομο που είχε αποκρύψει τον αριθμό κλήσης του και κατά την συνομιλία τους που ακολούθησε ενώπιον αστυνομικών, προέκυψε ότι ήταν η καταγγελλόμενη αστυνομικός, οπότε και από τον μεταξύ τους διάλογο, επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες του.

Μάλιστα η κατηγορούμενη του ζήτησε να συναντηθούν ξανά την επόμενη ημέρα, στις 26-06-2024, απαιτώντας από αυτόν να της παραδώσει για τρίτη φορά το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και του ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, ότι εάν δώσει τα χρήματα «…δεν θα του έκανε κακό».

Μετά από αυτά, οι αστυνομικοί προσημείωσαν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, προκειμένου να παραδοθεί στον ειδικό φρουρό, και εκείνος με την σειρά του να το παραδώσει στην αστυνομικό, κατά την διάρκεια της, «στημένης» – αυτή τη φορά- συνάντησής τους.

Όταν συναντήθηκαν για να δώσει στην αστυνομικό τα χρήματα, συνομίλησαν για δευτερόλεπτα και όταν η κατηγορουμένη παράλαβε τα χρήματα, την ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί και την συνέλαβαν.