Κώστας Σβόλης: Συκοφαντία και δυσφήμιση από την δημοτική άρχη Πελετίδη

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Πάτρα Ενωμένη - Κώστας Σβόλης" αναφέρει:

Οι συντάκτες των ανακοινώσεων της Δημοτικής Αρχής ή δεν θέλουν να αντιληφθούν την πραγματικότητα ή αρέσκονται στη συκοφαντία και δυσφήμιση. Την απάντηση ας τη δώσουν οι πολίτες.

Συζητήθηκε στις 26/6/2024 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων  ψήφισμα-πρόταση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με πιθανή εκμετάλλευση του φάρου στην περιοχή του Δρεπάνου. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, δύναται το Πολεμικό Ναυτικό να παραχωρήσει τη χρήση του χώρου σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο  με σκοπό  την προαγωγή ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι γνωστό ότι η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης   αθλητών  αετοσανίδας (kite surf) παγκοσμίου επιπέδου. Είναι επίσης γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή ουδέποτε ζήτησε, μέχρι και σήμερα, τον χώρο  για να τον αξιοποιήσει.

Η θέση μας ως  παράταξη ήταν και είναι πως επιθυμούμε να έχει δικαίωμα χρήσης  ο Δήμος Πατρέων σε οποιοδήποτε ακίνητο  ανήκει στα γεωγραφικά του  όρια. Αυτό προϋποθέτει να διεκδικείς την παραχώρηση χρήσης, κάτι που ο Δήμαρχος δεν έχει πράξει.

Αυτό τονίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως επιθυμούμε να έχουμε, πρωτίστως,  εμείς το δικαίωμα χρήσης και σε κάθε άλλη περίπτωση  να δοθεί σε τρίτους μόνο για αθλητική ή πολιτιστική αξιοποίηση και όχι εμπορική. 

Η Δημοτική Αρχή συνειδητά παραπλανά τους πολίτες, αναφέροντας ψευδώς ότι εμείς επιθυμούμε:  «……παραχώρηση κάθε γωνιάς του δημόσιου χώρου για «αξιοποίηση» σε επιχειρηματικούς ομίλους».

Για να αντιληφθούν οι πολίτες το μέγεθος της υποκρισίας της Δημοτικής Αρχής, σε πρόσφατη συζήτηση για την παραχώρηση δημοτικών χώρων  σε ιδιώτη επενδυτή που θα εγκαταστήσει φορτιστές ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, όταν αναφερθήκαμε σε αύξηση του τέλους παραχώρησης (χρήματα που θα εισπράττει  ο Δήμος από τον επενδυτή)  η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν  αρνητική. 

Κύριε Πελετίδη  έχετε ευτελίσει πολλές φορές το αξίωμά σας με τη συμπεριφορά σας στο Δημοτικό Συμβούλιο, με χαρακτηρισμούς που δεν περιποιούν  τιμή για κανέναν αιρετό. Μην ολισθήσετε στο ατόπημα της  συκοφαντίας  και της δυσφήμισης.

 Η τοξικότητα δεν ωφελεί την πόλη μας.