Αυγή: Οι εργαζόμενοι κρέμασαν πανό έξω από τα γραφεία της εφημερίδας – «Όχι στο κλείσιμο»

Για δεύτερη ημέρα το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας Αυγή δεν κυκλοφορεί στα σημεία πώλησης και οι εργαζόμενοι της εφημερίδας κυκλοφόρησαν ένα ψηφιακό πρωτοσέλιδο με τίτλο «Απεργούμε για να μείνει η ΑΥΓΗ ανοιχτή».

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στην «Αυγή» κρέμασαν και πανό έξω από τα γραφεία της οδού Δεληγιώργη επισημαίνοντας ότι «ανήκουμε στη βάση της κοινωνίας και η φωνή μας θα ακουστεί δυνατά».

Στο πανό που ετοίμασε η συνέλευση των εργαζομένων τονίζεται: «ΌΧΙ στο κλείσιμο – Η Αυγή 72 χρόνια καθημερινά στη μάχη της ενημέρωσης».

Οι εργαζόμενοι, απαντούν και με δεύτερη 24ωρη απεργία μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για αναστολή του ημερήσιου φύλλου της ιστορικής εφημερίδας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Πέμπτης, 27 Ιουνίου 2024 έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 28 Ιουνίου 2024, στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» και στην ιστοσελίδα «avgi.gr».

Τα Δ.Σ. ζητούν να ανακληθεί αμέσως η απόφαση για αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» και να ξεκινήσει διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τα σωματεία των εργαζομένων στην εφημερίδα, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά θέματα που αφορούν στους εργαζομένους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς Τύπου στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα.

Ζητούμε τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».

Πηγή: orangepress.gr