Δίκη Μπελέρη: Σήμερα η απόφαση επί της έφεσης

Την απόφασή τους επί της έφεσης του Φρέντη Μπελέρη αναμένεται να λάβουν σήμερα οι δικαστές του Εφετείου των Τιράνων.

Η ακροαματική διαδικασία της δίκη σε δεύτερο βαθμό ολοκληρώθηκε πριν δέκα μέρες με τον εκλεγμένο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να δηλώνει «πως εμένα δεν με δικάζει αυτή η σύνθεση του δικαστηρίου, αλλά με δικάζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα», καθώς απορρίφθηκε το αίτημά του για εξαίρεση δικαστή που δεν κληρώθηκε, αλλά «διορίστηκε» στη σύνθεση του δικαστηρίου.

Κατά τη διάρκεια της δίκης η δικηγόρος του Μπέλερη αποδόμησε όλο το κατηγορητήριο και μίλησε για τον κύριο μάρτυρα κατηγορίας ο οποίος βρισκόταν την ίδια στιγμή σε δύο σημεία, τόσο στην Αυλώνα όσο και στη Χειμάρρα, ενώ μίλησε για τα χρήματα που πήραν οι μάρτυρες που κατέθεσαν ψευδώς. «Αυτό που έχει στηθεί από την πρώτη στιγμή δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα» σημείωσε η δικηγόρος και πρόσθεσε «Ακόμη και οι ηχογραφήσεις που επικαλούνται οι εισαγγελείς ποτέ δεν ήρθαν στο δικαστήριο και μάλιστα όταν αυτές μετατράπηκαν σε κείμενο δεν έγιναν λέξη προς λέξη, αλλά κάποιοι έδωσαν την έμφαση που θέλανε να δώσουν και δημιούργησαν νέους διαλόγους».

Αθώος δήλωσε και ο άλλος κατηγορούμενος, ο Παντελής Κοκκαβέσης.

Να σημειωθεί πως αν η διετής ποινή του Μπελέρη, για την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων σε τοπικές δημαρχιακές εκλογές πριν από ένα χρόνο, μειωνόταν κατά τρεις μήνες, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αυτόματα θα αφηνόταν ελεύθερος. Ωστόσο, οι εισαγγελείς ζήτησαν να συνεχιστεί η πρωτόδικη απόφαση που ήταν η ποινή φυλάκισης δύο χρόνων.

Εαν η ποινή ισχύσει και στο δεύτερο βαθμό, τότε ο κ. Μπελέρης θα παραμείνει στις φυλακές του Φιέρι έως τις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς κάθε μία μέρα ποινής προσμετράται για μιάμιση.

https://www.ertnews.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ