Έξαλλη η Ρούλα Πισπιρίγκου με τους δικηγόρους του Μάνου Δασκαλάκη: «Είναι η δεύτερη φορά που δέχεται επίθεση συγγενικό μου πρόσωπο»

Την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου προσκάλεσε η τοποθέτηση των δικηγόρων του Μάνου Δασκαλάκη για την κατάθεση της μητέρας της, την οποία χαρακτήρισαν αναξιόπιστη ενώ επιφυλάχθηκαν να καταθέσουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση γιατί ο εντολέας τους παρουσιάστηκε ως κακοποιητής.

«Είναι η δεύτερη φορά που δέχεται επίθεση συγγενικό μου πρόσωπο. Έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο Μάνος Δασκαλακης την κακοποιητική του συμπεριφορά, το έχει καταθέσει και ενόρκως. Πρέπει να σεβαστούμε, όπως έκανε και η δική μας πλευρά, τους γονείς μας τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα εγγόνια τους» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, κατέθεσε η μητέρα και ο πατέρας της κατηγορούμενης.

Η μητέρα της αναφέρθηκε στη σχέση της κόρης της με τον πρώην σύζυγο της, Μάνο Δασκαλάκη, τις εξωσυζυγικές περιπέτειες του ζευγαριού, τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Ήταν πολύ κλεισμένος ο κ. Δασκαλάκης στον εαυτό του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν έδινε σημασία ούτε στα παιδιά του, ούτε στην κόρη του, ούτε σε εμάς» είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεση της θέλοντας να εξηγήσει τη σχέση του ζευγαριού. Όπως διευκρίνισε η ίδια δεν τους έβλεπε πολύ συχνά καθώς μετακόμισε έξω από την Πάτρα.

Η φόρτιση της μητέρας της κατηγορουμένης ήταν μεγάλη και σε πολλά σημεία απαντούσε πως «δε θυμάται» ενώ επιχειρώντας να εξηγήσει την στάση της είπε «έχω χάσει τρία εγγόνια, το παιδί μου είναι στη φυλακή και δεν ξέρω πού πατάω και πού βρίσκομαι» ανέφερε η μάρτυρας σε μια προσπάθεια να εξηγήσει γιατί έχουν σβηστεί από τη μνήμη της πολλές στιγμές».

Αναφερόμενη στη μικρή Μαλένα η μάρτυρας εξήγησε πως έμαθαν για την ασθένεια της και υποστήριξε πως όταν την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο, τη μόνη φορά που τα κατάφερε, δε φαινόταν να είναι στα τελευταία στάδια.

Ο θάνατος της εγγόνας της, όπως είπε, της φαινόταν σαν ψέμα. «Δεν μπορούσα να δεχτώ αυτό που είχε συμβεί, μου φαινόταν σαν ψέμα» κατέθεσε και περιέγραψε πώς το έμαθε λέγοντας πως την ενημέρωσε ο σύζυγος της.

«Με ενημέρωσε ο σύζυγος μου είπε: «Έφυγε» και εγώ του είπα: «Πού πήγε;»» κατέθεσε η μάρτυρας και περιέγραψε τι της είπε η κόρη της: «Μου είπε η κόρη μου «με ένα «αχ» έφυγε το παιδί». Ήταν ξαπλωμένες, άκουσε έναν ήχο και φώναξε τους γιατρούς. Δεν ξέρω σε πόση ώρα ήρθαν. Έχασα το παιδί μέσα από την αγκαλιά μου, μου είπε και δε μου διευκρινίζουν από τι».

«Είμαι σίγουρη 100 % ότι από τη χημειοθεραπεία έπαθε κάτι» μου είπε. Μετά το γεγονός, η κόρη μου δεν ήθελε να το δεχτεί έκλαιγε όλη μέρα. Η Τζωρτζίνα στεναχωριότανε. Πήγε σε ψυχολόγο για να τη βοηθήσει να διαχειριστεί το θάνατο. Πήγε λίγες φορές. Δεν έπαψε να κλαίει αλλά σηκώθηκε από τον καναπέ…».

Η μητέρα της κατηγορούμενης είπε πως ο Μάνος Δασκαλάκης από την πλευρά του ήταν της άποψης ότι «ό,τι φεύγει, φεύγει, η ζωή συνεχίζεται» όπως της έλεγε η κόρη της και μάλιστα περιέγραψε ένα περιστατικό τους της είπε «σταματά επιτέλους να κλαις…».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στο θάνατο της μικρότερης εγγονής της Ίριδας, μέσα στην κούνια της.
«Μου είπε η Δήμητρα (σ.σ. η κόρη της) ότι εκείνο το βράδυ ξαπλώσανε με τη Ρούλα. Το παιδί ήταν με τη Τζωρτζίνα και πως νωρίς το πρωί έκλαψε και σηκώθηκε η Ρούλα. Δεν έφαγε, του έβαλε την πιπίλα και κοιμήθηκε πάλι. Ξανακοιμήθηκαν. Την άλλη μέρα πήγε η Δήμητρα να ξυπνήσει το παιδί. Η Δήμητρα βρήκε το παιδί και το πήγε στην κουζίνα… Δεν ξέρω πώς το βρήκε και αποφεύγει να μου το πει μέχρι τώρα» περιέγραψε η μάρτυρας.

Από την πλευρά του, ο πατέρας της κατηγορουμένης στη σύντομη κατάθεση του ανέφερε πως η κόρη του είναι αθώα.

«Για εμένα το παιδί μου είναι αθώο» τόνισε συγκινημένος και είπε φορτισμένος πως δεν μπορεί να βλέπει την κόρη του στο εδώλιο. «Της είχα δώσει μια συμβουλή «μην κοιτάς πίσω», έτσι έζησα και εγώ . «Δεν κοίταξα πίσω κοίταξα μόνο μπροστά… Δεν μπορεί η Ρούλα να έχει κάνει κάτι τέτοιο.
Είναι αδύνατο για εμένα να έχει πειράξει έστω και μια τρίχα των παιδιών. Είχε πάντα αδυναμία στα παιδιά… Το παιδί μου καταδικάστηκε για την άλλη υπόθεση χωρίς ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο. Εγώ αμφισβητώ την κεταμίνη…» είπε ο μάρτυρας.

Πάντως η κατηγορούμενη εμφανίστηκε σήμερα (18/6/24) με σπασμένο το αριστερό χέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασε το χέρι της κατά τη μεταγωγή της λόγω τροχαίου.

newsit.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ