Euro 2024: Ουγγαρία – Ελβετία 1-3

Η Ελβετία ήταν καλύτερη από την Ουγγαρία στην μεταξύ τους αναμέτρηση για τον πρώτο όμιλο του Euro 2024, με το σύνολο του Μουράτ Γιακίν να παίρνει τη νίκη με σκορ 1-3, μην έχοντας τον Στίβεν Τσούμπερ στην αποστολή του.

Η Ελβετία έδειξε γιατί θεωρείται το φαβορί της δεύτερης θέσης στον πρώτο όμιλο του Euro 2024, με τους Ελβετούς να κερδίζουν με σχετική ευκολία τους Ούγγρους με σκορ 1-3 και να ξεκινούν με το δεξί την διοργάνωση.

Στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο «RheinEnergieStadion» της Κολωνίας η Ελβετία ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, με την ομάδα του Μουράτ Γιακίν να «ανοίγει» το σκορ στο 12΄με το όμορφο πλασέ του Ντουά.

Ο επιθετικός της Λουντογκόρετς αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την πάσα του Άμπισερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Ούγγρων για το 0-1 της Ελβετίας.

Μάλιστα για να κατοχυρωθεί το γκολ χρειάστηκε να γίνει εξέταση της φάσης από το VAR, καθώς υπήρξαν υποψίες για οφσαιντ.

Οι Ελβετοί με το υπέρ τους προβάδισμα ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, με τους Μαγυαρούς να φαίνονται αρκετά μουδιασμένοι.

Κάπως έτσι ο Άμπισερ στο 45΄με πολύ όμορφο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, κάνοντας με αυτό τον τρόπο το Ουγγαρία – Ελβετία 0-2.

Όπως είναι λογικό στο δεύτερο μέρος οι τυπικά γηπεδούχοι Ούγγροι μπήκαν στο παιχνίδι με σκοπό να βρουν το γκολ που θα τους ξαναβάλει στο παιχνίδι.

Κάπως έτσι ο Βάργκα στο 66΄ μείωσε το σκορ του αγώνα σε 1-2 και έδωσε στην αναμέτρηση άλλο ενδιαφέρον.

Παρότι οι Μαγυαροί έψαξαν την ισοφάριση, το γκολ δεν ήρθε ποτέ, αντίθετα οι Ελβετοί με τον αστέρα τους Μπριλ Έμπολο έκαναν το 1-3.

Ο επιθετικός της Μονακό εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους στην αντίπαλη άμυνα, με τον ίδιο να «σκάβει» την μπάλα πάνω από τον-ανήμπορο-να αντιδράσει Γκουλάτσι, για να υπογράψει στην ομάδα του τη νίκη.

Με αυτό τον τρόπο οι Ελβετοί πήραν το τρίποντο και έδειξαν πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κάνουν παρέα με την Γερμανία στη νοκ-άουτ φάση του Euro 2024.

Άλλωστε στον όμιλο με Σκωτία και Ουγγαρία, το εμπόδιο είναι αρκετά χαμηλό για μια ομάδα με το ταλέντο της «La Nati».

Οι συνθέσεις

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γουλάτσι, Λανγκ (46΄ Μπόλα), Α. Ζαλάι, Φιόλα, Ορμπάν, Νάγκι (67΄ Κλεϊνχέισλερ), Ζομποζλάι, Κέρκεζ (79΄ Άνταμ), Σέφερ, Βάργκα, Σαλάι (79΄ Ντάρνταϊ)

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ (68΄ Στεργίου), Ακάντζι, Φρόιλερ (86΄ Σιέρο), Τζάκα, Ροντρίγκες, Βάργκας (74΄ Εμπολό), Ντουά (68΄ Αμντουνί), Εντόι (86΄ Ρίντερ), Άμπισχερ, Σερ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ