Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ανακοίνωση της παράταξης Πλεύση Ελευθερίας: 

 
"Από τη Λαμία, από τη σύσκεψη των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας θέλησε να στείλει το μήνυμα προς τον κ. Μητσοτάκη και προς την Κυβέρνηση, πως η απόπειρα συγκάλυψης του Εγκλήματος των Τεμπών, που ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξακολουθεί να αποκαλεί δυστύχημα, δεν θα περάσει.
 
Το γεγονός ότι υπουργοποιήθηκαν, τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, που συνέγραψαν, υπέγραψαν και ψήφισαν μόνα τους, αυτό το κατάπτυστο πόρισμα με το οποίο επιχειρείται να σφραγιστεί η διερεύνηση του Εγκλήματος και να εμπεδωθεί ότι δήθεν δεν υπάρχει ευθύνη, πολιτική, ποινική, κυβερνητική για τη δολοφονία 57 ανθρώπων, για τα εγκαύματα και τους τραυματισμούς τόσων άλλων, αυτή η κίνηση δεν θα περάσει. Γίνεται μπροστά στα μάτια της κοινωνίας, των οικογενειών και των συγγενών, των δικηγόρων αυτής της χώρας, που δεν ξεχνούν γιατί επέλεξαν το δίκαιο, γιατί επέλεξαν τη Νομική, γιατί υπερασπίζονται τους πολίτες και την κοινωνία απέναντι στην αδικία.
 
Κλείνοντας η Ζωή είπε με έμφαση προς τον Πρωθυπουργό πως δεν πήρε το μήνυμα, αλλά και δεν πρόκειται να περάσει η προσπάθεια με εσωτερικές διευθετήσεις που απευθύνονται στο κόμμα της ΝΔ να καλυφθούν οι ευθύνες για το Έγκλημα. Στα Τέμπη συντελέστηκε Έγκλημα και μάλιστα κακούργημα και η απόπειρα αυτό να παρασιωπηθεί, να συγκαλυφθεί και να ξεχαστεί δεν θα περάσει"

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ