Κώστας Μπερικόπουλος: Ο αστυνόμος «Δημοσθένης» του «Maestro» μιλά για τον ρόλο του

Ο Κώστας Μπερικόπουλος, -στο «Maestro» υποδύεται τον αστυνόμο «Δημοσθένη» από την Κέρκυρα που ήρθε να συνταράξει την κλειστή κοινωνία του τόπου και να ρίξει φως σε περίεργες υποθέσεις-, αποκάλυψε το πώς του έγινε η πρόταση για τον ρόλο του αστυνομικού στην επιτυχημένη σειρά.

«Με την Χαρούλα Αλεξίου γνωριζόμασταν πριν από το «Maestro», παίξαμε δύο φορές μαζί και στο θέατρο. Έχουμε έρθει κοντά με την Χάρις, έχουμε πολλές σκηνές μαζί και πολλές φορές μελετάμε μαζί τα λόγια μας. Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκεσαι με έναν άνθρωπο όπως η Χάρις»

«Πέρυσι με πήρε τηλέφωνο ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και μου πρότεινε να παίξω τον ρόλο ενός αστυνομικού στη νέα σεζόν. Εγώ είχα δει μόνο τα δύο πρώτα επεισόδια και ο Χριστόφορος μου είπε: ‘δες πρώτα τη σειρά και μιλάμε μετά’. Είδα τη σειρά και ενθουσιάστηκα- τον πήρα αμέσως τηλέφωνο και είπα το ναι».

«Ο Χριστόφορος αγκαλιάζει τους συνεργάτες του, είναι πολυτάλαντος, με πολύ χιούμορ»

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κατά την Άνοιξη του προηγούμενου έτους έκανε τα πρώτα εξωτερικά γυρίσματα στην Κέρκυρα ενώ το φθινόπωρο έκανε όλα τα γυρίσματα των Παξών.

«Ο αστυνομικός που υποδύομαι, ο Δημοσθένης, είναι ένας ρόλος που εξελίσσεται. Έχει πολλές εκπλήξεις ο ρόλος μου, τον κάνει κέφι, φαίνεται και ο Χριστόφορος για αυτό και τον κάνει πιο σύνθετο. Θα συνεχίσει ο Δημοσθένης και στο δεύτερο μισό της σεζόν. Με την Χαρούλα Αλεξίου γνωριζόμασταν πριν από το «Maestro», παίξαμε δύο φορές μαζί και στο θέατρο. Έχουμε έρθει κοντά με την Χάρις, έχουμε πολλές σκηνές μαζί και πολλές φορές μελετάμε μαζί τα λόγια μας. Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκεσαι με έναν άνθρωπο όπως η Χάρις».

Ο σπουδαίος ηθοποιός λέει πως δεν το έχει σκεφτεί ότι με το «Maestro» θα μπει στο Netflix.

«Σκέφτομαι μόνο τον όγκο της δουλειάς που έχω μπροστά μου. Ο Χριστόφορος αγκαλιάζει τους συνεργάτες του, είναι πολυτάλαντος, με πολύ χιούμορ. Έχει ένα πολύ μεγάλο ταλέντο στο να διαλέγει συνεργάτες και το κλίμα στη δουλειά είναι καταπληκτικό. 1η Σεπτεμβρίου ξεκινάμε πρόβες για μια πολύ μεγάλη θεατρική παραγωγή στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου».

https://www.in.gr/