Χρήστος Στυλιανίδης: Το Λιμενικό Σώμα υπηρετεί πανανθρώπινες αξίες και είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας

 

Το σημαντικό έργο που επιτελούν καθημερινά τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και την παρακαταθήκη που έχουν αφήσει τα εν αποστρατεία Στελέχη στις νεότερες γενιές του Σώματος, εξήρε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, στην τελετή για τον ετήσιο εορτασμό της ημέρας Αποστράτων Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στην ομιλία του ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος εκπροσώπησε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους απόστρατους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος για την αυταπάρνηση, το θάρρος, την αφοσίωση και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της ενεργής υπηρεσίας τους, υπηρετώντας επάξια τις θεσμικές αρμοδιότητες ενός τόσο σημαντικού Σώματος. «Μας κληροδοτήσατε ένα ηθικό υπόβαθρο, διασώζοντας, ταυτόχρονα, αναλλοίωτη την παράδοση ενός Σώματος με μεγάλη ιστορία. Και είναι αυτή ακριβώς η παράδοση που οδήγησε το Λιμενικό Σώμα να είναι καταξιωμένο στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας», επισήμανε ο κ. Υπουργός. Και πρόσθεσε: «Το παράδειγμά σας αποτελεί έναν φωτεινό φάρο για τις επόμενες γενιές του Λιμενικού Σώματος αλλά και έναν φάρο για την κοινωνία μας».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εστιάζοντας παράλληλα στο ρόλο και το έργο του Λιμενικού Σώματος, τόνισε τις διαχρονικές αξίες που υπηρετούν τα Στελέχη του Σώματος και τον ηθικό κώδικα που ακολουθούν, ο οποίος βασίζεται στο τρίπτυχο της τήρησης του δικαίου, του σεβασμού στους άγραφους νόμους της θάλασσας και της περιφρούρησης των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης «Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, υπηρετεί πανανθρώπινες αξίες, σώζει ανθρώπινες ζωές. Είναι όμως, ταυτόχρονα, το πρώτο και το πιο ισχυρό ανάχωμα απέναντι στα αδίστακτα δίκτυα που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και την ελπίδα για επιβίωση. Είμαστε όμως αποφασισμένοι, προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας, προασπίζοντας τα ελληνικά σύνορα, τα ευρωπαϊκά σύνορα, να είμαστε αντίπαλοι σε αυτό το παιχνίδι».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Υπουργός, διαβεβαίωσε ότι, μαζί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελέχη του Λιμενικού Σώματος, θα συνεχίσουν να προσφέρουν με σκοπό να διατηρείται αναλλοίωτη η παράδοση του Σώματος και να εκπληρώνεται αποτελεσματικά η μεγάλη και σημαντική αποστολή του.