Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδας με γκολ του Βαγιαννίδη στη λήξη του τελικού

Με “χρυσή” αλλαγή τον Βαγγιανίδη και γκολ στη… λήξη του ματς, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη με 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και σήκωσε για για 20ή φορά το τρόπαιο, παίρνοντας παράλληλα το ¨”εισιτήριο” για τα προκριματικά του Europa League.

Παναθηναϊκός και Άρης έδειξαν μεγάλο πρόβλημα, στο να βρουν ρυθμό και να φτιάξουν μια φάση στα αντίπαλα καρέ. Οι δυο ομάδες φρόντισαν να μην αφήσουν χώρους μεσοεμυντικά, έχοντας αρκετές “μονομαχίες”. Δεν έλειψαν και οι σκληρές “μονομαχίες”, με τον Νταρίντα να παίρνει κίτρινη κάρτα στο 15′ για σκληρό μαρκάρισμα στον Χουάνκαρ.

Αράο και Τσέριν άρχισαν να βγάζουν μπαλιές πίσω από το χώρο του κέντρου, ελπίζοντας ότι ο Ιωαννίδης θα μπορέσει να κάνει το κοντρόλ και να ανεβάσει τους συμπαίκτες του. Ο Άρης όμως ήταν πολύ καλά τοποθετημένος στον αγωνιστικό χώρο, “έφραξε” τις προσπάθειες που έκανε ο Μπερνάρ και στο 25′ άγγιξε το γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μπράμπετς έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Λοντίγκιν το “έβγαλε” με δυσκολία και το ένα χέρι.

Βλέποντας ότι δεν μπορεί να “χτίσει” μια καλή επίθεση, ο Παναθηναϊκός έκανε κάποια σουτ, τα οποία είτε βρήκαν σε αμυνόμενους, είτε στον Κουέστα. Το “τριφύλλι”, πάντως, είχε κερδίσει λίγα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι Ζαμόρα και Σουλεϊμάνοφ βοήθησαν στο αμυντικό παιχνίδι του Άρη.

Ο τελικός έφτασε στην ανάπαυλα, με την Φραπάρ να κάνει πολλά σφυρίγματα και το ματς να έχει διακοπές αλλά και νεύρα. Σκληρά μαρκαρίσματα και καθόλου θέαμα. 45 λεπτά… σχεδόν στο μηδέν!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με.. στραβό τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Ο Κώτσιρας μπαρκαρε αντικανονικά τον Ζαμόρα και η Φραπάρ έδειξε στον Έλληνα μπακ δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον απέβαλε στο 51′. Ο Άρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και στο 56′ είδε τον Ζαμόρα να αστοχεί από κοντινή απόσταση.

Ο Άρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και στο 56′ είδε τον Ζαμόρα να αστοχεί από κοντινή απόσταση. Το ματς όμως άλλαξε δραματικά στα επόμενα λεπτά, αφού οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν να παίζουν με εννέα παίκτες.

Ο Νταρίντα είδε στο 51′ δεύτερη κίτρινη κάρτα για χτύπημα στον Αράο και αποβλήθηκε από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Λίγο μετά όμως, στο 65′ ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Ζουλ χτύπησε τον Μπακασέτα μπροστά στα μάτια της Φραπάρ (τον βρήκε με τις τάπες στο στήθος) και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα!

Με το ματς να έχει δεχθεί ένα ισχυρό -αλλά δικαιολογημένο “σοκ”- ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά για να φτάσει στο νικητήριο γκολ. Στο 79′ ο Μπερνάρ πλάσαρε άουτ, από καλό σημείο μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

https://www.newsit.gr/