Σας περίσσεψαν φράουλες; 3+1 πανεύκολες DIY μάσκες για να δοκιμάσετε

Οι φράουλες αποτελούν φυσική πηγή σαλικυλικού οξέος, ένα ήπιο απολεπιστικό συστατικό, που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα. Εάν, λοιπόν, σας έχουν περισσέψει φράουλες, μην τις πετάξετε, αλλά αξιοποιήστε τες φτιάχνοντας… σπιτικές μάσκες προσώπου.

Οι παρακάτω DIY μάσκες είναι ιδανικές για κανονικές μεικτές, λιπαρές και ακνεϊκές επιδερμίδες και θα σας χαρίσουν λαμπερή και αψεγάδιαστη όψη, γι’ αυτό μπείτε στην κουζίνα και δημιουργήστε!

Για λάμψη

Εάν θέλετε να χαρίσετε λάμψη στο πρόσωπό σας ή έχετε ένα ενοχλητικό σπυράκι που θέλετε να διώξετε, αυτή η συνταγή με φράουλα και γιαούρτι θα σας βοηθήσει. Το γιαούρτι σε αυτήν τη μάσκα προσώπου θα καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα, ενώ οι φράουλες θα το φωτίσουν εκ των έσω.

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι φράουλες
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι χωρίς κάποια γεύση

Αφήστε τις φράουλες και το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε τα όλα μαζί σε ένα μπλέντερ ή πολτοποιήστε τα με ένα πιρούνι (το μπλέντερ λειτουργεί καλύτερα). Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε τη να δράσει για περίπου 10-15 λεπτά. Ξεπλύνετε και υποδεχθείτε το λαμπερό σας δέρμα.

Επίσης, για σούπερ λάμψη στο πρόσωπο, μπορείτε να φτιάξετε και αυτήν τη μάσκα:

Αποτρίχωση με κερί: 7+1 λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Υλικά:

4-5 φράουλες
1 κ. σ. μέλι
1 κ. γλ. λεμόνι

Κόψτε τα κοτσάνια από τις φράουλες και βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Ανακατέψτε τα για περίπου μισό λεπτό. Απλώστε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο και αφήστε τη για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε κι εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.

Για εξυγίανση της επιδερμίδας

Το σαλικυλικό οξύ που βρίσκεται φυσικά στις φράουλες είναι εξαιρετικό για το δέρμα -εάν έχετε ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, κάντε skip σε αυτήν τη συνταγή, γιατί το σαλικυλικό οξύ μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ξηρότητα-, όπως και οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού και του λεμονιού. Επιπλέον, η καστανή ζάχαρη μέσα στη συνταγή βοηθάει με την απολέπιση.

Υλικά:

6 φρέσκες φράουλες
1 κ. σ. μέλι
1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
1 κ. γλ. φρέσκος χυμός λεμονιού

Ξεφλουδίστε τις φράουλες και βάλτε τες σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη και το μέλι και ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Εάν η πάστα είναι πολύ νερουλή, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι (ή περισσότερο αν χρειάζεται) για να πήξει. Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε τη για 10 λεπτά. Έπειτα, αφαιρέστε τη από το πρόσωπο με μια ζεστή υγρή πετσέτα. Διατηρήστε αυτήν τη μάσκα στο ψυγείο για έως και 12 ώρες.

+1
Για λευκά δόντια

Οι φράουλες αποτελούν, επίσης, ένα φυσικό λευκαντικό των δοντιών. Φτιάξτε μια πάστα από πολτό φράουλας και μαγειρική σόδα και βάλτε τη σε μια οδοντική θήκη -εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν προστατευτικό στοματικό νάρθηκα. Φορέστε την οδοντική θήκη και αφήστε τη λευκαντική πάστα να μείνει στα δόντια για μισή ώρα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε κι επαναλάβετε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα, για να αποκτήσετε τα λευκά δόντια των ονείρων σας.

https://www.vita.gr/