Ποια σαμπουάν καταστρέφουν τα μαλλιά – Τι πρέπει να περιέχουν αυτά που θα επιλέξετε

Αν σας πέφτουν λίγες τρίχες κάθε μέρα είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλλά αν υπάρχει αυξημένη τριχόπτωση, καλό είναι να διαγνωστεί η βασική αιτία της απώλειας των μαλλιών και να ακολουθήσετε τις οδηγίες των ειδικών. Σημαντικό ρόλο στην τριχόπτωση παίζουν διάφορες ασθένειες, κάποια φάρμακα, το άγχος, ακόμη και σαμπουάν! Δείτε ποια σαμπουάν κάνουν κακό στα μαλλιά σας και τι πρέπει να προσέξετε.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τρίχα και προκαλούν απώλεια μαλλιών. Σε κάποιους φταίει η γήρανση, η μη ισορροπημένη διατροφή, η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν, ενώ κάποιοι χάνουν τα μαλλιά τους από λανθασμένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που χρησιμοποιούν.

Τριχόπτωση: Η ανεπάρκεια αυτών των 5 βιταμινών μπορεί να την προκαλέσει ή να την επιδεινώσει 

Δείτε τα τέσσερα συστατικά και τύπους σαμπουάν που πρέπει να αποφεύγετε, σύμφωνα με τους ειδικούς και τι πρέπει να κάνετε για να ανανεώσετε την τρίχα σας και να αποκτήσουν τα μαλλιά σας λάμψη και πάλι.

Τα 4 σαμπουάν που πρέπει να αποφεύγετε:

Σιλικόνες
Parabens
Χλωριούχο νάτριο
Θειϊκά άλατα

1. Σιλικόνες

Οι σιλικόνες, που βρίσκονται συνήθως στα σαμπουάν, συχνά παρουσιάζονται ως ευεργετικές λόγω της ικανότητάς τους να ενισχύουν τη λάμψη και τη γυαλάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν θα πρέπει να αγνοείται η βλαβερή επίδρασή τους στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής, καθώς μπορούν να εμποδίσουν την απαραίτητη θρέψη της τρίχας.

Μάλιστα οι σιλικόνες στα σαμπουάν μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση, καθώς επικαλύπτουν το τριχωτό της κεφαλής και δεν μπορούν να απορροφηθούν τα θρεπτικά συστατικά.

2. Parabens

Η παρουσία των parabens στα σαμπουάν μπορεί να οδηγήσει σε πλήθος προβλημάτων που σχετίζονται με τα μαλλιά.

Αυτά περιλαμβάνουν ξηρότητα και ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής καθώς και ξεθώριασμα του χρώματος των μαλλιών και τριχόπτωση. Δεδομένου ότι είναι γενικά μη ασφαλή, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα parabens μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο.

3. Χλωριούχο νάτριο

Το χλωριούχο νάτριο, ένα συχνό συστατικό των σαμπουάν μαζικής παραγωγής, δεν συνιστάται για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τριχόπτωση ή αραίωση.

Χρησιμοποιείται συνήθως για την πύκνωση των σαμπουάν και των μαλακτικών και μπορεί να ξηράνει το τριχωτό της κεφαλής, προκαλώντας ερυθρότητα και κνησμό. Και αυτός ο ερεθισμός του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να βλάψει τους θύλακες των τριχών και να προκαλέσει μεγαλύτερη τριχόπτωση.

4. Θειϊκά άλατα

Έχοντας ήδη λεπτά και ευαίσθητα μαλλιά και προσθέτοντας σκληρά προϊόντα με θειϊκά άλατα μπορεί να επιδεινώσετε την τριχόπτωση, λένε οι ειδικοί. Αυτό το σκληρό απορρυπαντικό, το λαουρυλοθειϊκό νάτριο (SLS), είναι ένα κοινό συστατικό σε σαμπουάν και μαλακτικά και είναι γνωστό ότι αφαιρεί τα φυσικά έλαια, αφήνοντας τα μαλλιά ξηρά, εύθραυστα και κατεστραμμένα. Αυτό το συστατικό στα μαλακτικά μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής και τριχόπτωση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα θειϊκά άλατα είναι ένα από τα πιο επιβλαβή συστατικά που μπορεί να βρίσκονται σε δημοφιλή μαλακτικά. Οι ουσίες αυτές, όπως τα θειϊκά άλατα, χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων και της περίσσειας ελαίου από το τριχωτό της κεφαλής. Μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας να φριζάρουν και να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση στο τριχωτό της κεφαλής σας. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και ορμονικές διαταραχές!

Τα 2 υγιεινά συστατικά σε σαμπουάν που κάνουν καλό στα μαλλιά σας:

Η βιοτίνη
Το εκχύλισμα Saw Palmetto

1. Η βιοτίνη

Η βιοτίνη (γνωστή και ως βιταμίνη Β₇) είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που βρίσκεται συχνά σε τρόφιμα όπως τα αυγά, το μπρόκολο, οι μπανάνες και το γάλα. Πολλοί άνθρωποι παίρνουν βιοτίνη ως συμπλήρωμα καθώς μεγαλώνουν, για να ενισχύσουν τις τρίχες τους. Εάν χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν με βιοτίνη ως κύριο συστατικό, μπορείτε να αποκομίσετε πραγματικά τα οφέλη αυτής της βιταμίνης με περισσότερους από έναν τρόπους.

Γερά μαλλιά: Αυτή η βιταμίνη προλαμβάνει την τριχόπτωση 

Η βιοτίνη είναι το συστατικό που πρέπει να αναζητήσετε στο σαμπουάν αν θέλετε πιο πυκνά, γεμάτα και υγιή μαλλιά. Αν επιλέγετε προϊόντα περιποίησης μαλλιών με βιοτίνη βοηθάτε την ανάπτυξη των μαλλιών και καταπολεμάτε την ανακούφιση από τη δυσφορία που σχετίζεται με τη φαγούρα των μαλλιών. Όχι μόνο μπορεί να ληφθεί ως συμπλήρωμα, αλλά όταν χρησιμοποιείται σε σαμπουάν το συστατικό πηγαίνει απευθείας στους θύλακες της τρίχας.

2. Το εκχύλισμα Saw Palmetto

Η ενσωμάτωση του Saw Palmetto στο σαμπουάν σας μπορεί να αποδειχθεί επωφελής για τη μείωση της τριχόπτωσης, σύμφωνα με την Κλινική του Κλίβελαντ, καθώς είναι ένα ιδιαίτερα περιζήτητο συστατικό στο χώρο της περιποίησης των μαλλιών.

Το Saw palmetto είναι ένα φυσικό εκχύλισμα από τα μούρα του φυτού Serenoa repens και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της τριχόπτωσης.

https://www.oloygeia.gr/