Ενημέρωση οινοποιιών στο Επιμελητήριο Αχαΐας για το πρόγραμμα προώθησης οίνων σε τρίτες χώρες 2024-2027

ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/5/2024 ενημέρωση οινοποιιών της Αχαΐας, σχετικά με το πρόγραμμα προώθησης οίνων ΠΟΠ & ΠΓΕ σε τρίτες χώρες (2024-2027).

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κος. Μαρλαφέκας, απ’ το 2014 που ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με πρωτοβουλία μάλιστα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, αποτελεί μία απ’ τις καλύτερες ενέργειες εξωστρέφειας, γι’ αυτό υπήρξε 2ος κύκλος του το 2020 και τώρα συνεχίζει με τον 3ο κύκλο του.

Ειδικά για το Επιμελητήριο Αχαΐας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει πολύ μεγάλη σημασία, λόγω του ότι ο οίνος αποτελεί ένα απ’ τα βασικότερα προϊόντα της περιοχής, με την ύπαρξη μεγάλου αριθμού οινοποιείων, που αξίζουν τη διεθνή ανάδειξή τους.

Οι παρευρισκόμενοι οινοποιοί, ενημερώθηκαν ότι : την Άνοιξη 2025 θα ξεκινήσουν πραγματικά οι σημαντικές δράσεις, θα διοργανωθούν σεμινάρια & εξετάσεις στις χώρες-στόχους, θα διεξαχθούν B2B συναντήσεις και μια ανοιχτή εκδήλωση γευσιγνωσίας. Επίσης θα γίνουν πιο στοχευμένα τα γεύματα στην Ελλάδα με οινογνωσία.

Οι χώρες προώθησης των οίνων, αυτή τη φορά, θα είναι η Κορέα και η Ιαπωνία, ώστε να ενισχυθούν περισσότερο οι ήδη υπάρχοντες εμπορικοί δεσμοί εκεί.

Εκτός απ’ έναν σημαντικό αριθμό οινοποιών, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο συγκριμένο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, παρόντες ήταν και μέλη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και ο κος. Χριστόδουλος Τοψίδης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας παρακαλεί άμεσα, τουλάχιστον μέχρι τέλος Μαΐου, όσα – εγγεγραμμένα στο Επιμελητήριο ως μέλη- οινοποιία Αχαΐας, με ΠΟΠ & ΠΓΕ οίνους, ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα, να στείλουν σχετικό e-mail με τα πλήρη στοιχεία επιχείρησης & επικοινωνίας, στο [email protected].