Λάκης Γαβαλάς: «Δεν μπορώ να διανοηθώ να πάρω ένα υιοθετημένο παιδί ή από παρένθετη μητέρα»

Καλεσμένος στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά ήταν σήμερα ο Λάκης Γαβαλάς. Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, ο οποίος τάσσεται κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια για τις απόψεις του πάνω στο ζήτημα.

Ο Λάκης Γαβαλάς ανέλυσε όλους τους λόγους που θεωρεί ότι τα ομόφυλα ζευγάρια δεν πρέπει να υιοθετούν και να μεγαλώνουν παιδιά τονίζοντας πρώτα απ’ όλα ότι «τα παιδιά πρέπει να έχουν μπαμπά και μαμά»

Ο γνωστός σχεδιαστής έφερε ένα παράδειγμα από τη ζωή ενός ζευγαριού για να εξηγήσει πώς λειτουργει μια οικογένεια με μητέρα και πατέρα: «Μαλώνει το παιδί το ζευγάρι έχει τα πάνω και τα κάτω η μαμά είναι λίγο εκνευρισμένη και μπορεί να βγάζει τα νεύρα της στο παιδί μετά όμως δίνει μια αγκαλιά δευτερολέπτου και το παιδί συγχωρεί τα πάντα»

Εκτός από αυτό ανέδειξε και τη χαρά μετά τη γέννηση: «Η χαρά του να είναι ένα ζευγάρι και να περιμένει απ έξω στο μαιευτήριο αυτό το πράγμα που είναι το παιδί τους δεν μπορώ να το αποβάλλω από το μυαλό μου όσο κι αν είμαι ιδιαίτερο άτομο. Το να πάρω είτε υιοθετημένο είτε πόσο μάλλον να είναι από παρένθετη μητέρα αυτό δεν το μπορώ εγώ. Εγώ δεν μπορώ να το διανοηθώ».

«Δεν μπορώ να δικαιολογήσω ούτε και κάποιους που βγαίνουν στο δρόμο και ουρλιάζουν και λένε. Και κάποιοι μου είπανε «μα εσύ μαϊντανέ που πηγαίνεις από δω κι από κει και μιλάς και λες αυτά τα πράγματα, εμείς θέλουμε» κι όταν δεις ποιοι είναι αυτοί που το λένε τόσο πιο πολύ θες να απλώσεις μια μουστάκα και να αρχίσεις να είσαι πιο στρέιτ από ποτέ. Γιατί μερικοί αποποιούν ακόμα και την έννοια του γκέι. Ο γκέι ζει σε μια κοινωνία και πρέπει να σέβεται για να τον σεβαστούν», πρόσθεσε ο Λάκης Γαβαλάς καταδικάζοντας τις πορείες και τα κινήματα των κοινοτήτων των ομοφυλόφυλων.

«Ποτέ δεν το σκέφτηκα εγώ. Είμαι πολύ κοντά στα ανιψιά μου και σε συλλόγους. Ξαφνικά λέει κάποιος θέλει ένα παιδί. έχεις πάει ρε παιδί μου να φροντίσεις παιδάκια, να κάνεις πράγματα. Ξαφνικά δείχνεις ότι θες να γίνεις γονιός όταν κατά τα δικά μου στάνταρ. Όταν ένα παιδί είναι γκέι δεν λέει θέλω να μεγαλώσω και να κάνω οικογένεια, για να μην τα λέμε και όπως τα θέλουμε, γίνεται μετά. Εχεις εμπεδώσει τι σημαίνει να μεγαλώνεις παιδιά; Το χεις κάνει με κάποιο τρόπο; Στις προσφυγοπούλες στη Μυτιλήνη είχα δει δύο παιδάκια που πολύ θα τα ήθελα να τα πάρω σπίτι αλλά δεν γίνεται. Έρχεται και σου λέει «αα αυτό το dna ήταν;» δεν ξέρεις αν τελικά αποπερατώνουν το αρχικό τους έργο. Δεν είναι όπως όταν οι γονείς αν ο μη γένοιτο έχουν ένα παιδί και του συμβαίνει κάτι, είναι πχ μογγολικό, είναι το παιδί τους, το αγαπάνε», είπε στο τέλος ο σχεδιαστής.

newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ