Συλλογή ελαιοκάρπου από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων

Από ελαιόδεντρα που υπήρχαν στον αύλειο χώρο σχολείων

Ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων, για ακόμη μια χρονιά, οργάνωσε και διεκπεραίωσε  με επιτυχία τη συλλογή ελαιοκάρπου από εκτάσεις που ανήκουν στο Δήμο Πατρέων.

Στην διαδικασία ήταν υπεύθυνος και συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δράσεις από πλευράς του Δήμου ο Δημοτικός σύμβουλος, Βοηθός Δημάρχου και Πρόεδρος της Επιτροπής για τη συγκομιδή του ελαιόκαρπου, Δημήτρης Πελεκούδας.

Σε ορισμένες από τις βιωματικές δράσεις συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Νίκος Ασπράγκαθος και ο Δημοτικός σύμβουλος, Βοηθός Δημάρχου και υπεύθυνος του Εκπαιδευτικού Πάρκου του Δήμου Πατρέων, Γιώργος Μαγιάκης μαζί με τους εργαζόμενους.

Στη δραστηριότητα αυτή, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος βιωματικής μάθησης σε συνεργασία πάντα με την Διεύθυνση Α/Bαθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας, συμμετείχαν μικροί μαθητές  του 23ου και 42ου Νηπιαγωγείων, καθώς και μαθητές και μαθήτριες του 29ου, 41ου , 47ου, 60ου, 64ου και 65ου Δημοτικών σχολείων.

Η συγκομιδή του ελαιόκαρπου έγινε από ελαιόδεντρα που υπήρχαν στον αύλειο χώρο των σχολείων, ενώ σε σχολεία που δεν υπήρχαν ελαιόδεντρα οι μαθητές πήγαν σε παρακείμενους κοινόχρηστους χώρους π.χ πλατείες .

Επίσης τα παιδιά των δύο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του Δήμου Πατρέων, «ΚΟΜΑΙΘΩ» και «ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ», μάζεψαν τον καρπό από τα ελιές που βρίσκονται στην αυλή του «ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ».

Όλα  τα  παιδιά, μικρά και μεγάλα, έλαβαν μέρος  στις δράσεις με ενθουσιασμό αλλά και απορίες και ενημερώθηκαν διεξοδικά  για  τα στάδια της διαδικασίας της συλλογής του καρπού μέχρι αυτή να καταλήξει να γίνει λάδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων παραχώρησε εκτάσεις με ελαιόδεντρα στο ΣΟΨΥ Πάτρας  προκειμένου τα μέλη του να ασχοληθούν δημιουργικά με την όλη διαδικασία.

Το ελαιόλαδο που συλλέγεται διατίθεται στις Κοινωνικές δομές του Δήμου και συγκεκριμένα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στα Συσσίτια του Κοινωνικού Οργανισμού, καθώς και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

 

Διαβάστε επίσης